Politik

Frank Jensen »vil gerne give alle en uforbeholden undskyldning«

Frank Jensen har i et nyt opslag ændret sin tilgang til en undskyldning for krænkelser. Kommunikationsekspert forudså allerede tidligere på dagen, at det ville blive nødvendigt efter Jensens første udtalelser.

Frank Jensen undskylder uforbeholdent på Facebook. Foto: Ritzau Scanpix

»Som jeg også skrev i går, er jeg forfærdelig ked af den situation, jeg har skabt. Jeg tager ansvaret fuldt og helt på mig. Og jeg vil gerne give jer alle min uforbeholdne undskyldning – dette gælder mine partifæller, men i særdeleshed de personer, som jeg med min adfærd har krænket,« skriver Frank Jensen lørdag eftermiddag på Facebook.

Jensen skriver i samme opslag, at der søndag skal afholdes et møde i regi af Socialdemokratiet i København. Her skal krænkelsessagerne diskuteres.

Det var i forvejen kendt, at der har været to tidligere krænkelsessager om Frank Jensen fra 2004 og 2011.

Fredag kunne Jyllands-Posten så beskrive to nye episoder, der fandt sted i henholdsvis 2012 og 2017.

Det nye opslag adskiller sig fra de udtalelser, Frank Jensen kom med om sagerne fredag aften.

Dengang var undskyldningen knap så uforbeholden. Han var i stedet »forfærdelig ked af, at der har været episoder, hvor kvinder har følt sig krænket af min opførsel. Det vil jeg først og fremmest sige undskyld for.«

Videre skrev han: »Der er episoder og detaljer, der er oplevet forskelligt. Men det, der står tilbage er, at nogle kvinder har oplevet, at jeg har overskredet deres grænser. Og ansvaret hviler ene og alene hos mig.«

Da Jyllands-Posten lørdag middag spurgte Anders Dybdal, adm. direktør i kommunikationsfirmaet Operate, om Frank Jensens tilgang, var dommen allerede her, at overborgmesteren ikke var gået i den rigtige retning fredag aften.

»Det er svært at læse det, som om han undskylder for de konkrete handlinger og påtager sig et ansvar for dem. Det er mere, at han er ked af, hvis andre har oplevet det som en krænkelse, for det har aldrig været intentionen,« forklarede Dybdahl, som også fortsatte:

»Jeg tror, at han kommer til at skulle lægge sig mere ned. Han kommer til at sige undskyld for mere end, at andre har oplevet det. Det bliver han presset til, føler jeg mig helt overbevist om.«

Siden Frank Jensens første undskyldning er kritikken væltet ned over Frank Jensen. Blandt andet har DSU's formand i København, fortalt Jyllands-Posten at hun ikke længere har tillid til Frank Jensen som overborgmester i København, spidskandidat for S i det kommende kommunalvalg eller som næstformand i Socialdemokratiet.

Blandt Frank Jensens kolleger fra andre partier i Borgerrepræsentationen er der også stor utilfredshed med sagerne.

Enhedslistens gruppeformand i borgerrepræsentationen, Karina Vestergaard Madsen, er rystet.

»Det er helt uacceptabel opførsel og et helt ekstremt udtryk for magtmisbrug. Så enkelt og klart kan det siges,« udtaler hun til Jyllands-Posten.

BRANCHENYT
Læs også