Politik

Knap 800.000 kroner med ud ad døren: Per Christensen får formandsløn frem til kongres i efteråret

Selvom Per Christensen forlader sin post som 3F-formand nu, får han løn de næste otte måneder, indtil medlemmerne har valgt en ny formand på kongressen i slutningen af september.

Per Christensen får i otte måneder frem over løn som formand for 3F, selvom han nu forlader posten. Arkivfoto: Jonas Olufson.

Knap 800.000 kr. Så meget får Per Christensen med sig, når han nu forlader posten som forbundsformand i 3F efter afsløringer af en række opsigtsvækkende forhold i hans privatliv.

Det fortæller næstformand Tina Christensen tirsdag til pressen.

Fagforeningens vedtægter tilsiger nemlig, at Per Christensen får løn frem til kongressen den 24.-29. september, hvor 3F’s medlemmer skal vælge en ny formand for landets største fagforbund.

»Det er sådan, at vi har nogle forbundsvedtægter, hvor det er beskrevet, at hvis man fratræder før kongressen - af den ene eller anden årsag - så modtager man løn i den periode, hvor man reelt er valgt til,« siger hun og understreger, at det også gælder i den situation, som Per Christensen står i.

Per Christensens løn var pr. 1. april 2021 godt 97.000 kr. om måneden - inklusiv pension og tillæg. Det betyder, at han frem til kongressen i slutningen af september får knap 800.000 kroner med fra fagforbundet.

Per Christensen forlader posten efter, at dagbladet B.T. beskrev, hvordan han angiveligt i flere år og ad flere omgange har ført et dobbeltliv med flere kvinder, der hver især troede, at de var hans eneste partner.

Per Christensen har indtil nu selv afvist at udtale sig om sagen, men tirsdag har han altså indgået en aftale med 3F’s ledelse om at forlade sin post som fagforbundets frontfigur.

»Der er i den seneste tid sået stor tvivl om tilliden til Per Christensen som 3F’s formand. Der skal altid være endda meget stor tillid til personen i spidsen for vores fællesskab, og derfor er både vi og Per Christensen af den opfattelse, at det er bedst for 3F og vores medlemmer, at han nu stopper,« lød det fra Tina Christensen i en pressemeddelelse om fratrædelsesaftalen.

Næstformand Tina Christensen bliver nu konstitueret som formand i 3F, men hun har ifølge eget udsagn endnu ikke taget stilling til, om hun selv er kandidat til formandsposten.

Læs også
Top job