Privatøkonomi

På vej mod salgsrekord: Home åbner nye butikker

De bedre tider for boligmarkedet betyder, at der er skærpet kamp om kunderne.

Boligsælgere og købere har fortsat brug for at få betjening i butikker, mener ejendomsmæglerkæden, Home. Arkivfoto: Ole Lind

Der vil blive solgt mere end 80.000 boliger i 2018, vurderer man i ejendomsmæglerkæden Home. Troen på at den milepæl bliver rundet er så stor, at Home vil åbne flere butikker i løbet af året.

»Vi tror, at 2018 har potentiale til at runde 80.000 bolighandler. Alle boligsegmenter trækker med i fremgangen nu, og boligmarkedet vil drives yderligere frem af det økonomiske opsving og de ekstremt lave renter,« siger administrerende direktør for Home A/S, Uffe Drejer.

2017 blev et godt år for boligmarkedet. Der blev solgt 77.659 privatboliger. Det næsten en fordobling i forhold til 2010, hvor der blot blev handlet ca. 40.000 boliger.

»Der er endelig kommet godt gang i boligsalgene i det meste af Danmark. I starten var boligopsvinget koncentreret omkring de større byer. Det øger også volumen og styrken af boligopsvinget,« siger Uffe Drejer.

Kun én ting kan bremse fremgangen, og det er faldende udbud, mener Home-direktøren.

De bedre tider for boligmarkedet betyder, at der er skærpet kamp om kunderne, og Home forventer at åbne flere nye butikker i år.

»Den fysiske placering oplever vi fortsat som meget vigtig, selv om langt de fleste kunder møder os på nettet, i deres hjem, på fremvisninger og åbne huse. Derfor vil vi åbne butikker steder, hvor vi ønsker at positionere os yderligere i markedet,« siger Uffe Drejer.

Han vil af konkurrencehensyn ikke sætte tal eller placeringer på. Men det er vigtigt at være til stede lokalt med fysiske butikker, understreger han

»Boligejerne vil have nærvær. Det handler om lokale mennesker og relationer, og vi går efter at være en endnu mere lokal mægler med en national kædes styrke i ryggen,« siger Uffe Drejer.

Der vil også blive satset digitalt. Det sker i form af nogle nye servicevideoer, som guider kunderne gennem salget.

Læs også