Privatøkonomi

Glem alt om MobilePay og Dankort: Nu kan du betale med din finger

En ny betalingsmetode, hvor man ved hjælp af avanceret teknologi kan betale med sin pegefinger i stedet for dankort, er klar til en test på CBS

Foto: Colourbox Foto: Colourbox

En enkelt finger er nok, når studerende på CBS vil betale for deres køb i kantinen.

Betaling med fingre skal foregå som en ny, hurtig og sikker måde at betale på. I dag skydes testen i gang på CBS på Solbjerg Plads i samarbejde med Spisestuerne på CBS og leverandøren Fingopay.

Strukturen i fingerens blodårer bliver scannet ved kassen, og betalingen bliver derefter registreret til brugerens Dankort.

»Testen på CBS viser, at teknologien udvikler sig ekstremt hurtigt i disse år. Hidtil har vi talt om mobilbetalinger som det nyeste nye, men nu bliver man selv sit Dankort,« siger Jeppe Juul-Andersen, direktør hos Nets med ansvar for Dankort.

Betalingen fungerer, som man kender det fra kontaktløse Dankort. Der er dog ikke nogen øvre grænse for, hvor meget man kan betale uden en pinkode.

Vi kender i forvejen denne type teknologi, når vi åbner smartphones med fingeraftryk. På CBS bliver systemet dog endnu mere avanceret, da man udover fingeraftrykket også vil registrere fingerens blodårer ved betaling. Det gør det stort set umuligt at kopiere.

Brugen af biologiske kendetegn til identifikation kaldes biometri, og teknologien har været undervejs længe. Det er dog først nu, at tiden er moden til en test, mener Jeppe Juul-Andersen.

»Dit Dankort vil ikke nødvendigvis altid være af plastik. Det kan både være en app eller en infrastruktur, der sætter dig i stand til at betale med dit glatte ansigt eller din pegefinger. Forsøget på CBS er blot første skridt ud i denne verden,« siger han.

 

Læs også
Top job