Privatøkonomi

Så meget koster det at få bilen på abonnement

Danskerne har flere muligheder, når de skal investeres i ny bil.

Det er langt fra sikkert, at det er billigst at købe en ny bil. Der er nu flere alternativer. Foto: Morten Langkilde /Polfoto.

Danske bilejere leaser i stigende grad deres biler frem for at købe dem. Men det seneste års tid er der kommet et alternativ til leasing. Det er nemlig blevet muligt at få adgang til en bil via en abonnementsordning, og det kan være billigere end leasing, viser beregninger fra den uafhængige bankportal Mybanker.

Udgangspunktet for beregningen er en abonnementsordning hos Dribe.dk. Der er valgt to bilmodeller, en VW Polo Highline med automatgear og en Audi Q2 sport med automatgear, da det er de modeller, som Dribe udbyder i begge klasser. Leasingaftalen er modificeret, så udstyr og antal kilometer passer med Dribe-aftalen.

Tegner man et abonnement på Poloen, bliver den månedlige ydelse 3.998 kr., hvoraf de 499 kr. er prisen for at være medlem af Dribe. Forsikring, ejer- og dækafgift er inkluderet.

Vælger man i stedet at lease bilen, koster det 4.125 kr. om måneden. Man sparer altså 127 kr. om måneden ved at vælge abonnement frem for leasing.

For Audien bliver besparelsen endnu større. Her er den månedlige ydelse ved abonnement 5.898 kr. og 6.721 kr. ved en leasingaftale. Altså en forskel på 823 kr.

Polo 1,0 TSI Highline Dribe Leasing
Pris for at være medlem hos Dribe pr. måned* 499 -
Månedlig ydelse 3.499 2.999
Førstegangsydelse fordelt pr. måned - 417
Forsikring pr. måned Inkluderet 493
Ejerafgift pr. måned Inkluderet 91
Dækudgift pr. måned Inkluderet 125
I alt pr. måned 3.998 4.125
Forskel pr. måned   127

*Dribe koster 499 kr. om måneden, og man er bundet i seks måneder. Kilde: Mybanker

Audi Q2 1,4 TFSI S Tronic Dribe Leasing
Abonnement 499 -
Månedlig ydelse 5.399 5.230
Førstegangsydelsen fordelt pr. måned - 694
Forsikring pr. måned Inkluderet 531
Ejerafgift pr. måned Inkluderet 140
Dækudgift pr. måned Inkluderet 125
I alt 5.898 6.721
Forskel pr måned   823

Kilde: Mybanker

Ved at tegne et bilabonnement har man mulighed for at binde sig til en bestemt bil 30 dage ad gangen. På den måde kan man altid opsige eller ændre abonnementet. Det kan der opstå behov for, hvis man eksempelvis skal ud på en længere rejse, eller hvis man blot ønsker at skifte bil ofte.

Ved et bilabonnement er alt inkluderet, dvs. grøn ejerafgift, sommer- og vinterdæk samt forsikring. Det eneste, man skal forholde sig til, er prisen på abonnementet.

»Det betyder, at det er nemt og overskueligt at holde styr på sin biløkonomi, ligegyldigt hvilken bil man har, eller hvor længe man ønsker at have den,« konstaterer kommunikationschef i Mybanker, Ulrik Marschall.

Flere af de danske bilimportører er ved at udvikle abonnementsordninger. Mybanker har valgt at tage udgangspunkt i abonnementstjenesten Dribe, som benytter biler fra Semler-koncernen, der bl.a. importerer Audi, VW og Skoda.

Mybanker har udvalgt en VW Polo Highline med automatgear og en Audi Q2 sport med automatgear, da det er de modeller, som Dribe udbyder i begge klasser. Leasingaftalen er modificeret, så udstyr og antal kilometer passer med Dribe-aftalen.

»Dribe er billigere i begge tilfælde, selv om man kun binder sig til en bestemt bil 30 dage ad gangen. Man får derfor både større fleksibilitet samt en billigere bil ved brug af abonnementstjenesten. Det er altså et fornuftigt alternativ til privatleasing og bilkøbet,« siger Ulrik Marschall.

For kræsne bilkøbere er det værd at hæfte sig ved, at man ved at vælge et abonnement hos Dribe ikke har mulighed for at modificere sin bil.

Fordele ved abonnement på bil, ifølge Mybanker:

  • Stor fleksibilitet, kun bundet 30 dage pr. bil.
  • Konkurrencedygtige og overskuelige priser.

Ulemper ved abonnement på bil, ifølge Mybanker:

  • Ikke mulighed for at skræddersy sin egen bil.
  • Begrænset udvalg.
Læs også
Top job