Privatøkonomi

Her er køberen af Danmarks dyreste lejlighed

For knap 30 mio. kr. blev en lejlighed i København for nylig den dyreste nogensinde i Danmark. Indtil nu har køberen været hemmelig.

Det er i dette liebhaverkompleks, at Danmarks dyreste lejlighed nogensinde blev solgt i oktober. Foto: Claus Borg & Partner

Hvem var mon køberen, der lagde 28,5 mio. kr. på bordet for Danmarks dyrest solgte lejlighed nogensinde?

Det spørgsmål var der muligvis mange, der stillede sig selv, da lejligheden tæt på Københavns Nyhavn blev solgt i slutningen af oktober.

Nu kan Finans løfte sløret for, hvem køberen af den knap 300 kvadratmeter store lejlighed er.

Det er hverken én af landets rigeste eller en feteret sportsstjerne.

Derimod er det den danske økonom og ledelsesteoretiker Birger Wernerfelt, som gennem de seneste 30 år har været ansat på et af verdens mest anerkendte universiteter, MIT, i den amerikanske stat Massachusetts.

Birger Wernerfelt bekræfter købet af lejligheden over for Finans.

Derudover har han ingen kommentarer, udover at han fortsat vil være ansat på MIT, hvor han lige nu er professor på handelsskolen, som anses for at være verdens førende af sin slags.

Birger Wernerfelt er født i 1951 og uddannet på Københavns Universitet og Harvard.

Tilbage i 2012 blev han udnævnt til æresdoktor på CBS, fordi hans forskning inden for økonomisk teori, strategisk ledelse og markedsføring har haft væsentlig betydning for fagmiljøer på den danske uddannelse.

»Ikke mindst er Birger Wernerfelt kendt for sit bidrag til det ressourcebaserede perspektiv i strategi, et bidrag, der er blandt de mest citerede forskningspapirer inden for samfundsvidenskab, ligesom hans bidrag inden for bl.a. markedsføring og økonomisk videnskabsteori har dannet skole,« sagde professor Nicolai J. Foss fra CBS i forbindelse med udnævnelsen af Birger Wernerfelt til æresdoktor.

Den danske økonom solgte i 1978 tekstilvirksomheden B.W. Wernerfelt sammen med sin bror, Karsten Michael Wernerfelt.

Netop Karsten Michael Wernerfelt solgte i 2012 det, der dengang var det dyreste sommerhus nogensinde i Danmark. Prisen var 32,5 mio. kr., en halvering af den oprindelige udbudspris, for sommerhuset i Hornbæk.

Danmarks dyreste lejlighed var kun til salg i 47 dage, inden den blev solgt. Lejligheden er i to etager, har panoramaudsigt til Nyhavn, en opholds- og spisestue med dobbelt loftshøjde, et køkken med vinkøleskab - og naturligvis er der også en soveafdeling med walk in-closet og badeværelse.

Derudover er væggene beklædt i røget eg og børstet skind, ligesom trappetrinene har fået skindovertræk.

Til lejligheden hører også en vestvendt terrasse og to private parkeringspladser i liebhaverejendommens p-kælder.

Lejligheden blev færdigopført i 2017 og blev dengang solgt for 17,7 mio. kr.

Læs også
Top job