Privatøkonomi

Amerikansk rigmand betaler gigantisk beløb for USA's dyreste bolig

Den amerikanske rigmand Ken Griffin har købt en lejlighed i New York for 1,5 mia. kr., hvilket er rekord. Tidligere på måneden købte han en gammel ejendom i London for 800 mio. kr.

Ken Griffin, stifter af hedgefonden Citadel, har købt en lejlighed i det centrale New York for over ca. 1,5 mia-kr. Foto:Tom Williams/CQ Roll Call via AP Images.

Den amerikanske rigmand og hegdefond-stifter Ken Griffin kan nu kalde sig ejer af den dyreste bolig, der nogensinde er solgt i USA.

Ken Griffin, der står bag hedgefonden Citadel, har ifølge det amerikanske erhvervsmedie Wall Street Journal betalt i omegnen af 238 mio. dollars for en penthouselejlighed tæt på Central Park i det centrale New York.

238 mio. dollars svarer til ca. 1,5 mia. danske kroner, og ifølge Wall Street Journal er beløbet det højeste, der nogensinde er betalt for et privat hjem i USA. Den tidligere rekord lå på 137 mio. dollars.

Lejligheden, der ligger på adressen 220 Central Park South, er stadig under opførelse og er en del af et større højhuskompleks. Lejligheden er ca. 2.200 kvm. Også musikeren Sting og hedgefond-manageren Daniel Och har købt lejligheder i komplekset.  

Dermed er det anden gang inden for kort tid, at Ken Griffin har den helt store tegnebog fremme.

For få dage siden kom det frem, at han tidligere på måneden købte en 200 år gammel ejendom i det centrale London til den nette sum af 95 mio. pund - eller ca. 800 mio. kr.

Og det er bestemt ikke første gang, at den 50-årige Ken Griffin, der ifølge erhvervsmagasinet Forbes har en anslået formue på næsten 10 mia. dollars og er USA’s 45. rigeste person, betaler en svimlende sum for en ny bolig.

For et år satte Ken Griffin rekord i sin hjemby Chicago, da han købte en lejlighed i flere etager for næsten 59 mio. dollars, svarende til næsten 390 mio. kr. Og i 2015 betalte han 60 mio. dollars for en bolig i Miami, Florida.

Ken Griffin stiftede i 1990 hedgefonden Citadel, der i dag administrerer en investeringsportefølje til en værdi af 27 mia. dollars, svarende til 184 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også