Privatøkonomi

Spørg om penge: Kan man få skattefradrag for transport pga. coronavirus?

En læser vil gerne vide, om der gives et skattemæssigt fradrag for merudgifter ved transport i egen bil på grund af covid-19.

Tommy V. Christiansen, advokat (H), cand.merc.

Hej Tommy

Jeg har arbejdet hjemme siden nedlukningen den 11. marts, men skal nu starte på min arbejdsplads igen. Før ”corona” tog jeg toget, men nu tager jeg bilen, da min kone er i risikogruppen.

Vil du mene, at jeg kan få skattefradrag for de yderligere udgifter, som jeg har ved at tage bilen på arbejde? Især parkeringsafgiften er meget dyr.

S.J.

Svar:

Efter den gældende lovgivning er der kun mulighed for at fradrage udgifter til befordring mellem hjem og arbejdsplads efter de almindelige regler om befordringsfradrag.

Hovedreglen om befordringsfradrag indebærer, at der er skattemæssig fradragsret for befordring frem og tilbage mellem sædvanlig bopæl og arbejdsplads i det omfang, transporten overstiger 24 km dagligt. Fradraget opgøres efter en kilometertakst fastsat med udgangspunkt i udgifterne til befordring med bil. Men fradraget gælder som udgangspunkt, uanset hvilken type befordring, skatteyderen anvender, dvs. uanset om skatteyderen kører i bil, cykler, går eller anvender offentlig transport.

Efter disse regler er der ikke mulighed for at opnå fradrag for særlige udgifter ved valg af anden transportform end den, som De plejer at anvende; heller ikke, selv om det ændrede valg beror på sundhedsmæssige overvejelser. Den gældende lovgivning giver med andre ord ikke mulighed for at fradrage sådanne udgifter.

Men jeg vil tilføje, at intet vel kan udelukkes i disse meget usædvanlige tider, og dermed heller ikke, at Folketinget ved en lovændring åbner mulighed for at tage hensyn til sådanne udgifter.

Jeg vil samtidig gøre opmærksom på, at en skatteyder kun har befordringsfradrag, i det omfang skatteyderen rent faktisk har befordring mellem hjem og arbejdsplads. De dage, hvor en skatteyder ”arbejder hjemme”, er der således ikke noget befordringsfradrag.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.