Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Pensionsselskab slår alarm: Mange behøver psykisk hjælp under coronakrisen

Mange er flove over at bede om hjælp, når de har fået det psykisk dårligt i forbindelse med coronakrisen.

Corona rammer verden
Mange danskere har været nødt til at knokle på hjemmekontorerne under coronakrisen. Men det er ikke uden omkostninger. Arkivfoto: Thomas Borberg

»I 95 pct. af vores samtaler indleder kunderne med at sige, at de ikke vil forstyrre, da der formentlig er andre, der har mere brug for hjælp, end de selv har.«

Sådan lyder det fra Betina Christensen, der er afdelingschef for AP Care hos AP Pension.

Det er danskere, der har fået det psykisk dårligt i løbet af den nu månedlange coronakrise. Hverdagen er blevet vendt rundt, og først nu er vi så små på vej mod normalen.

»Mange af os arbejder hjemmefra og det sociale samvær, vi normalt har med vores kolleger, er sat på pause og reduceret til møder i den virtuelle verden. Den cocktail kan være svær at håndtere,« konstaterer Betina Christensen.

Trods den gradvise genåbning er det ikke sikkert, at alle kollegaer møder samtidig igen.

»Vi oplever, at mange føler sig ensomme og isolerede i denne tid, hvor flere af os ikke kan møde ind på vores arbejdspladser som normalt. 80 pct. af de samtaler, vi har med kunderne i disse uger, handler om, at folk føler sig tiltagende depressive, isolerede og reelt også stressede af den nuværende situation,« forklarer Betina Christensen.

Kunder i AP Pension, der har brug for hjælp, skal kontakte AP Care, men der har man oplevet, at færre har ringet ind under krisen. De har nærmest dårlig samvittighed. Men det skal de ikke have, understreger Betina Christensen.

»Sådan er der ingen af vores kunder, der skal tænke. Vi sidder parat til at hjælpe alle. Vores helbredsvejledere er – udover at være sundhedsfagligt uddannede – også meget betænksomme og omsorgsfulde.«

Hvis ikke en snak med en ekspert i sundhedscentret er nok, er der mulighed for at få samtaler med psykologer. Henvendelser til pensionsselskaberne sker anonymt, uden at arbejdsgiverne eller andre får noget at vide.

Knap en fjerdedel af befolkningen har følt sig ensomme eller isolerede under coronakrisen, viser flere undersøgelser.

Ifølge Betina Christensen skal man ikke tøve med at henvende sig. Der går typisk lige så lang tid med at komme sig, som der går med at have det dårligt.

Alle større pensionsselskaber tilbyder psykologisk bistand.

BRANCHENYT
Læs også