Serier

Rift om sommerhuse dræner markedet for valgmuligheder

Køberstorm har nedbragt antallet af sommerhuse til salg med en tredjedel, viser tal fra Boligsiden.

Corona rammer verden
Foto: Sol og Strand

Der er rift om de sommerhuse i Danmark, der er til salg, og derfor er det også ved at tynde ud i antallet af sommerhuse på markedet. Det viser tal fra Boligsiden, der fører statistik over salg af ejendomme.

Ved indgangen til juni er antallet af sommerhuse til salg ifølge Boligsiden på 7582, hvilket er 32 procent lavere end samme tid sidste år.

- Det svarer til, at hver tredje sommerhus er forsvundet fra markedet. Det er et markant fald, som er udløst af en yderligere markant stigning i salget, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Hun understreger, at de færre sommerhuse til salg ikke skyldes, at sælgerne holder på krudtet.

- Efter coronanedlukningen så vi et fald i antal nye sommerhuse til salg, men siden er sælgerne vendt tilbage til markedet, og niveauet for nye sommerhuse til salg ligger nu højere end på samme tidspunkt i de foregående år, siger hun.

- Men samtidig er salget steget voldsomt i de seneste uger. Sagt med andre ord kommer der ganske enkelt ikke nok nye varer på hylderne i takt med den hastighed, som sommerhusene bliver solgt i lige for tiden.

Alene siden udgangen af april er udbuddet af sommerhuse faldet med otte procent.

BRANCHENYT
Læs også