Privatøkonomi
BREAKING

Coronakrisen har været en guldgrube for de superrige

Der er blevet spekuleret voldsomt under og efter coronakrisen.

Tennislegenden, Roger Federer, er en af trækplastrene, når den schweiziske storbank UBS tiltrækker meget rige kunder. Foto: Tim Ireland/AP

Coronakrisen fortsætter i mange lande - ikke mindst i verdens største økonomi USA. Samtidig stiger aktiekurserne - uforklarligt.

Men ifølge den schweiziske storbank UBS, der har wealth management som speciale, er det ikke kommet bag på de superrige. Og hvis man skal følge i deres fodspor, skal man så småt begynde at sælge sine aktier og købe andre aktiver i stedet for.

Det gør de superrige.

Ifølge en af UBS’ ledende specialister, Josef Stadler, har mange af dem købt stort ind i aktier, da coronakrisen begyndte.

»Vi har har givet rekordstore lån til rige kunder fra midten af marts til midten af april. De har købt aktier for milliarder, og de har tjent rigtig mange penge,« siger Josef Stadler i et interview til Reuters.

Mange er nu begyndt at sælge deres aktier med stor gevinst. I stedet investerer de i ejendomme og guld. Andre er til en vis grad gået kontant.

UBS satser benhårdt på at få adgang til de superrige kunder og forventer en vækst på 7-8 pct. i år målt på formue under forvaltning.

Konkurrencen om de allerrigeste kunder er benhård. For at komme i den kategori skal man have en investerbar formue på mindst 55,9 mio. dollars. Det er lidt over 370 mio. kr.

UBS er først begyndt at offentliggøre separate resultater for afdelingen for de superrige de seneste to år. Hvert kvartal er der hentet gevinster hjem til kunderne på mellem 4,5 og 7 pct.

UBS er den bank i Schweiz, der låner flest penge ud og verdens største, når man måler formue under forvaltning. Banken har skåret en masse risiko væk bl.a. på grund af strengere reguleringer og fokuserer mere på at yde rådgivning med lav risiko.

De superrige er tilfredse med mindre marginaler, fordi et mindre afkast i høj grad opvejes af, at de har investeret langt flere penge.

Til gengæld stiller de sig ikke tilfreds med et middagsarrangement med deltagelse af en økonom eller en analytiker fra banken. Foruden at få sofistikerede produkter, vil de have private middage med eksempelvis tennisikonet, Roger Federer.

Han har i øvrigt en ambassadørrolle for UBS.

Læs også
Top job