Privatøkonomi

Rekordlavt udbud af boliger giver skyhøje priser

Det er sælgers boligmarked. Et rekordlavt udbud af boliger giver rekordhøje priser, men købere skal dog ikke frygte at gå ind på markedet, forlyder det.

Artiklens øverste billede
Især københavnsområdet har oplevet et massivt fald i udbuddet af boliger. Foto: Jens Dresling

Lejligheder og huse udbydes til rekordhøje priser. Et gennemsnitligt hus på 140 kvm. blev i juli udbudt til 2,39 mio. kr., mens en lejlighed på 80 kvm. bliver udbudt til 2,74 mio. kr. Det er en stigning på hhv. 2,3 og 3,5 pct. i forhold til samme måned sidste år.

Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark i en pressemeddelelse.

Siden Finans Danmark begyndte at lave statistikker på boligmarkedet, er der altså aldrig målt så høje udbudspriser som nu. En del af udviklingen kan skyldes udbuddet af boliger, som er det laveste i 13 år.

»Over de seneste år er der taget flere boliger af markedet, end der er kommet nye til. Det er lettere for sælger at sætte prisen lidt højere, når køberne har færre boliger at vælge imellem. Dette ”sælgers marked” er positivt for dem, der står og vil sælge deres bolig. Til gengæld bliver boligkøbere mødt af færre valgmuligheder og højere priser,« udtaler Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Udbuddet af boliger er gennem coronakrisen faldet støt, og har hver eneste måned slået egen rekord. Det skyldes til dels, at der bliver solgt flere boliger, men også at sælgerne har været afventende med at sætte huset til salg under den verserende pandemi. Der er dog store regionale forskelle på udviklingen af udbuddet. I Nordjylland er udbuddet 5,4 pct. lavere end for et år siden, mens udbuddet er 24,4 pct. lavere i hovedstaden, viser tal fra boligsiden.dk

»Der er langt færre huse til salg i Region Hovedstaden end tidligere, og det er et resultat af, at der er solgt flere huse end normalt på især den københavnske vestegn og i Nordsjælland. Samtidig har husejerne på grund af corona ikke sat til salg i samme omfang som tidligere, og det har også været medvirkende til, at udvalget er blevet mindre,« siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Man skal som potentiel køber dog ikke lægge boligdrømmene på hylden, selvom priserne har pustet sig op under krisen.

»Køberne kan dog glæde sig over det fortsat meget lave renteniveau, som på grund af den unikke danske realkreditmodel kommer dem til gode, når de skal finansiere ny bolig med et realkreditlån,« siger Arne Arnth Jensen.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.