Serier

Indefrosne feriepenge nærmer sig: Denne dato forventes udbetalingen at åbne

60 mia. kr. før skat er snart på vej ud til danskerne fra de indefrosne feriepenge.

Corona rammer verden
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard håber at sparke yderligere til danskernes forbrug med udbetalingen af de indefrosne feriepenge. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Hidtil har det lydt, at de indefrosne feriepenge ville komme til udbetaling i begyndelsen af oktober.

Men selvom oktober nærmer sig med hastige skridt, er den nøjagtige dato på udbetalingen af de indefrosne feriepenge stadig ukendt.

Nu kan LD Fonde, der har det overordnede ansvar for de indefrosne feriepenge, dog løfte lidt af sløret.

»Det er vores forventning, at vi åbner for, at der kan udbetales feriepenge den 1. oktober. Vi sender en pressemeddelelse ud, når selvbetjeningen på borger.dk er klar,« skriver Trine Bøje Forsby, kommunikationskonsulent i LD Fonde, i en mail.

Så mange feriepenge har du til gode

Din månedsløn før skat i hele kr.:
Programmering: Boy Repenning

Den tekniske løsning, der skal gøre det nemt og enkelt for danskerne at se og ansøge om at få udbetalt de indefrosne feriepenge, er blevet udviklet hos ATP.

I ATP er man dog endnu ikke sikker på, at der bliver åbnet for ansøgningerne fra den 1. oktober.

»Vi kan indtil videre ikke komme datoen nærmere end begyndelsen af oktober,« skriver Christian Frederik Mortensen, seniorpresserådgiver i ATP, i en mail.

Muligheden for at udbetale de ekstra feriepenge er opstået, fordi Danmark den 1. september er overgået til en ny ferielov. I den forbindelse har alle lønmodtagere fået indefrosset fem ugers opsparet ferie, og det er altså tre af de fem uger, der tilbydes udbetalt.

Det gøres for at sætte gang i økonomien og forbruget under coronakrisen.

Udbetalingen af de indefrosne feriepenge bliver frivillig. Alle, der ønsker at få op til tre ugers feriepenge udbetalt, kan bede om pengene frem til den 1. december. Udbetalingen sker op til to uger efter, man har bedt om pengene, og de beskattes som almindelig indkomst.

Hvis man ikke beder om sine feriepenge inden den 1. december, bliver de automatisk udbetalt ved folkepensionsalderen, medmindre man inden da af andre grunde trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet, og man i den forbindelse beder om feriepengene.

BRANCHENYT
Læs også