Privatøkonomi

Spar Nord fik bragt forkert annonce om negative renter

Ved en fejl er der blevet bragt en forkert annonce fra Spar Nord i Jyllands-Posten. Banken sænker grænsen for negative renter.

Foto: PR

Flere kunder i Spar Nord skal betale for at have penge stående i banken. Den nordjyske bank sænker nemlig grænsen for, hvornår kunderne skal betale negative renter. Den nye grænse er 100.000 kr. mod tidligere 250.000. kr.

Spar Nord har oplyst om den nye rentesats i en såkaldt varslingsannonce i flere medier, men i Jyllands-Posten blev der bragt en forkert annonce. I denne fremgik det, at grænsen for negative renter fortsat var sat til 250.000 kr.

»Spar Nord har besluttet at sænke beløbsgrænsen for negativ indlånsrente fra 250.000 kroner til 100.000 kroner. Derfor bringes torsdag 5. november i flere medier en såkaldt varslingsannonce, som gør opmærksom på den nye og lavere beløbsgrænse,« lyder det i en pressemeddelelse fra Spar Nord, der forklarer, at grænsen bliver sænket »af forretningsmæssige årsager for at tilpasse prissætningen til det aktuelle renteniveau.«

Spar Nord vil få bragt en ny annonce i Jyllands-Posten med den rigtige version af varslingsannoncen.

Med den nye grænse på 100.000 kr. følger Spar Nord i hælene på Sydbank, der i forbindelse med sit kvartalsregnskab i slutningen af oktober varslede, at den ville sænke grænsen til 100.000 kr.

I går, onsdag, meddelte Danske Bank i forbindelse med sit kvartalsregnskab, at den sænkede grænsen til 250.000 kr.

De negative renter for bankkunder blev for første gang en realitet i slutningen af august 2019, da Jyske Bank som den første bank i Danmark indførte negative renter. Den historiske beslutning om, at det for nogle kunder skulle koste at have penge stående i banken gjaldt i første omgang, hvis Jyske Bank kunder havde mere end 7,5 mio. kr. stående på en konto.

Kort tid efter fulgte Sydbank efter med de negative renter. Siden har de negative renter spredt sig, og grænsen for, hvornår kunderne skal betale negative renter, er løbende blevet justeret. I nedadgående retning.

Danske Bank var den sidste af de store banker i Danmark, der valgte at indføre negative renter for private kunder. Denne melding kom i slutningen af februar, og den kom kort tid efter, at landets største bank over for Finans havde understreget, at den ikke havde planer om at indføre negative renter.

Det samlede indlån i landets banker fra kunder med hver under 250.000 kr. udgjorde 220 mia. kr. ved udgangen af 2018. Det er de seneste formuetal opdelt på beløbsstørrelser fra Danmarks Statistik.

Indskudsbevisrenten i Nationalbanken er -0,6 pct., og det giver i udgangspunktet bankerne en årlig udgift på 1,32 mia. kr., som de ikke får dækket fra den kundegruppe, hvis kundernes indlån placeres i Nationalbanken.

Læs også
Top job