Privatøkonomi

Direktør betaler af egen lomme, hvis mæglerkæde ikke leverer boliger nok

På kun 10 måneder er der solgt knap 80.000 boliger for 203 mia. kr. Både antal og beløbsstørrelse er rekord.

Der er brug for utraditionalle metoder for at tiltrække nye ejendomsmæglere, og RealMæglernes direktør Preben Merrild Angelo er gået helt nye veje. Foto: Gregers Kirdorf

Det lyder som en gimmick, men den er god nok. Hvis ikke RealMæglernes direktør Preben Merrild Angelo kan skaffe nye ejendomsmæglere tilpas mange boliger at sælge, vil han betale af egen lomme.

Partnere betaler typisk ca. 70.000 kr. i årlig kontingent til RealMæglerne. Hvis ikke det lykkes hovedkontoret at skaffe boliger nok, hvor det potentielle salær overstiger kontingentet, må mæglerdirektøren til egne lommer.

Preben Angelo erkender, at hans initiativ kan virke poppet, men det er ment seriøst. Boligsalget buldrer derudad, og der er nærmest desperat brug for nye mæglere.

»Det er dybest set et væddemål, som jeg er sikker på ikke at tabe,« lyder det fra Preben Angelo.

RealMæglernes salg er steget ca. 22 pct. bare i november. Samme billede ses hos de øvrige mæglerkæder.

Før november var der solgt næsten 80.000 boliger i Danmark, og fremskriver man handelsmønstrene, vil salget formentlig runde de 100.000, viser en intern analyse, som RealMæglerne har foretaget.

Jeg har været 30 år i branchen og aldrig oplevet noget lignende.

Preben Merrild Angelo, adm. direktør, RealMæglerne

»Jeg har været 30 år i branchen og aldrig oplevet noget lignende. Da Danmark blev lukket ned, talte økonomer og eksperter om faldende priser og antal handler. Nu kan vi konstatere, at salget stiger så meget, at alle mæglere mangler boliger at sælge,« siger Preben Angelo.

De officielle tal fra Boligsiden, der registrerer stort set alle boligsalg i Danmark, bekræfter, at 2020 bliver et på alle måder usædvanligt år.

  • I løbet af 10 måneder er der solgt boliger for mere end 203 mia. kr. Det er første gang i de 10 år, Boligsiden har ført statistik over boligsalget, at den samlede købssum overstiger det beløb, oplyser Boligsidens kommunikationsdirektør Birgit Daetz.
  • De 203 mia. kr. er dobbelt så meget som i hele 2013. Sidste år blev der brugt knap 197 mia. kr. på boliger.
  • På en enkelt dag blev der solgt 550 boliger. Det skete fredag den 30. oktober, og det er et usædvanligt højt tal.
  • Der er kun 27.000 parcel- og rækkehuse til salg nu. Det er det laveste antal i 10 år.

RealMæglerne har i øjeblikket 11.000 købere stående i køberkartoteket.

»Vi søger simpelthen partnere for at kunne følge med,« siger Preben Angelo.

Det er i høj grad sælgers marked, så køberne må endnu længere væk fra de mest attraktive steder.

»Stort set alt kan sælges. Sommerhuse, der før havde salgstider på måneder og år, bliver i dag revet væk. Samtidig kan vi registrere en øget lyst til at flytte ud. Det kan skyldes, at coronaen har fået os til at se jobbet i et andet perspektiv,« mener Preben Angelo.

BRANCHENYT
Læs også