Privatøkonomi

Jagten på den perfekte paté

Den gode paté daterer sig til længe før, gastronomien blev kult. At søge at ramme den ret er måske i virkeligheden en søgen efter oprindelighed.

Pâté en croûte er sin egen disciplin og skal tilberedes i en ovn. Illustrationer: Martin Froesig Til Lillelunds feature om paté. Tegning: Martin Froesig Til Lillelunds feature om paté. Tegning: Martin Froesig Til Lillelunds feature om paté. Tegning: Martin Froesig Til Lillelunds feature om paté. Tegning: Martin Froesig Til Lillelunds feature om paté. Tegning: Martin Froesig

Der findes mennesker, der bager og bager så meget, at det ligner en mani. I hvert fald findes der jo et program, der hedder ”Den Store Bagedyst”. Jeg forestiller mig, at deltagerne i sådan et program har øvet sig en del, før de nåede så langt, og har belemret både ægtefæller, venner, naboer, kæledyr og tilfældige forbipasserende med smagsprøver og goodie bags, for der er jo simpelthen grænser for, hvor meget kage et menneske kan spise. Mens der ikke er nogen grænser for, hvor meget man må øve sig for at blive den bedste til noget. F.eks. at bage kager.

Jeg forstår dem godt. Jeg spiser ikke kager, bager dem heller ikke, til gengæld fremstiller jeg paté. Og det i en grad, så min hustru for længst er blevet træt af mig. Eller i hvert fald af mine patéer. Jeg laver dem alligevel, for jeg elsker paté og alt, hvad det indebærer. Heldigvis har min gode slagterven det på samme måde, så han aftager gerne et stykke med mellemrum...

Læs også