Privatøkonomi

Astralis Group-aktien er næsten fordoblet i 2021

Investorer i den danske esportsorganisation kan endelig se pilen pege opad.

Astralis Group stiller med tre hold inden for esport på den globale scene. Arkivfoto: Jacob Ehrbahn.

Esportsorganisationen Astralis Group har fået en forrygende start på det nye år. Siden 1. januar er selskabets aktiekurs steget fra 4 til for nylig at blive handlet så højt som kurs 7,5. Det svarer til, at selskabets værdi på bare seks uger er blevet næsten fordoblet.

Kvantespringet kan tolkes som en slags modreaktion på et 2020, hvor der ikke var meget, der gik Astralis-investorernes vej. Det mener investeringsøkonom ved Nordnet Per Hansen, som påpeger, at kursen i løbet af det forgangne år faldt fra over 8,5 til under 4.

Et udfordrende 2020 var konsekvensen af flere sammenfaldende faktorer, men størst af alle, mener Per Hansen, var en graverende fejl i forbindelse med selve børsnoteringen.

»Der var simpelthen ikke - og det har selskabet selv udtalt - en lock up-periode for de investorer, som havde del i Astralis før børsnoteringen,« siger Per Hansen.

Således havde de daværende ejere frit lejde til at sælge aktier i selskabet til en kurs, som med et børsnoteringsslag var blevet mangedoblet.

Per Hansen skyder desuden også skylden på coronavirus, som har umuliggjort mange større esportsbegivenheder i løbet af 2020, og på at e-sport ikke er blevet så stort, som nogle troede - i hvert fald ikke endnu.

Det kan være, det kommer. For nu har investorerne altså endnu engang set sig lune på Astralis-aktien. Opsvinget sker i kølvandet på flere positive nyheder fra Astralis Group, fx. at de har oprettet et League of Legends-hold og indgået samarbejde med Tivoli om en ny butik.

»Astralis kommer måske med i slipstrømmen på tendensen til, at flere investerer i små og mellemstore aktier,« siger Per Hansen, »og det, der driver disse aktier, er nyhedsstrømmen - der skal være gang i noget og ske noget nyt. Intet nyt er skidt nyt, og investorerne vil rigtig gerne høre, hvad der sker.«

Astralis Group blev børsnoteret i slutningen af 2019 til en markedsværdi på 500 millioner kr. Organisationen har professionelle hold i e-sportsgrenene Counter-Strike, League of Legends og FIFA. Især Counter-Strike-holdet er blevet kendt herhjemme, da de siden 2016 har cementeret sig som det bedste hold i verden - og måske nogensinde.

BRANCHENYT
Læs også