Privatøkonomi

Rekordmange nye boliger til salg i uge 12 hæver udbuddet for første gang i et halvt år

En rekord i antallet af boliger sat til salg har gjort, at udbuddet steg i uge 12. Det for første gang i mere end et halvt år.

For første gang siden uge 33 i 2020 er udbuddet af boliger steget. Arkivfoto.

I uge 12 steg antallet af danske boliger til salg fra 37.046 til 37.570. Det viser tal fra boligsiden.dk.

Det er første gang i over et halvt år , at udbuddet af boliger bliver større. Man skal se tilbage til uge 32 og 33 i 2020, da antallet af boliger i udbud steg fra 50.912 til 51.006.

»Dette er en nyhed, som køberne har ventet meget længe på,« siger Alexander Falck Winther, presseansvarlig i ejendomsmægleren Estate, i en kommentar til de nye tal.

»De sidste mange måneder er kampen om boligerne blevet stadig mere intens, og derfor vil det være godt, hvis denne nye udvikling får fat om boligmarkedet,« siger han.

Udbudskurvens nedadgående tendens blev brudt, da danskerne i uge 12 satte 3.715 boliger til salg. Det, skriver boligsiden.dk i en ugerapport, er det højeste antal nye boliger sat til salg i løbet af de seneste fem år.

»Det er helt klassisk, at der i ugen før påske kommer mange boliger til salg. Den hidtidige rekord fra 2017 blev også sat i ugen op til påske, og det er den her rekord så også blevet,« siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk

Bortset fra enkelte mindre stigninger har udbuddet været støt faldende siden midtvejs i 2019. Ejendomsmægleren Estate tror på, at de seneste tal signalerer et opgør med den tendens.

»Vi følger udviklingen tæt og håber, at disse tal er symbolet på en ændring i markedet, som har været stadig mere tiltrængt de seneste måneder,« siger Alexander Falck Winther.

På trods af at der blev sat rekordmange boliger til salg i uge 12, steg udbuddet ifølge boligsiden.dk’s tal kun med cirka 500 boliger. Det skyldes, at antallet af solgte boliger stadig ligger på et relativt højt niveau.

I uge 12 blev der solgt 3.006 boliger i Danmark, viser tallene, men i perioden 2015 til 2019 var det gennemsnitlige antal salg i uge 12 kun 1.626.

Både antallet af boliger til salg og boligsalg har indtil videre i 2021 konsekvent ligget på et niveau markant højere end gennemsnittene for de seneste fem år.

BRANCHENYT
Læs også