Privatøkonomi

Elon Musk-selskab i ny video: Abe styrer computer med chip i hjernen

Optagelsen viser en abe, som tilsyneladende spiller det klassiske computerspil Pingpong ved hjælp af en chip i sin hjerne.

Elon Musk er medstifter af selskabet Neuralink, som arbejder med at udvikle neuroteknologiske hjerneimplantater. Foto: REUTERS/Mike Blake/File Photo.

Selskabet Neuralink vækker opsigt med en ny video, som tilsyneladende viser en abe, der styrer en computer ved tankens kraft.

Videoen blev delt på Twitter fredag af Neuralinks stifter, Elon Musk, som også står bag elbilproducenten Tesla.

Optagelsen viser en makakabe ved navn Pager, som efter alt at dømme spiller det klassiske computerspil Pingpong ved hjælp af en chip i sin hjerne, mens den bliver belønnet med en banansmoothie via et sugerør.

»En abe spiller bogstaveligt talt et computerspil telepatisk med en chip i hjernen,« skriver Elon Musk i et tweet.

Neuralink blev stiftet i 2016 og arbejder med at udvikle neuroteknologiske hjerneimplantater.

Håbet er at give mennesker med lammelser mulighed for at styre eksempelvis en smart phone eller en computer.

Elon Musk har dog tidligere fortalt til BBC, at det langsigtede mål er at udstyre mennesker med overnaturlige kognitive egenskaber, så vi som race er istand til at bekæmpe en eventuel ondsindet kunstig intelligens i fremtiden.

Ifølge MSNBC drømmer Tesla-topchefen også om, at menneskers bevidsthed kan digitaliseres og uploades i en robot eller computer, så sindet kan leve videre, efter at den fysiske krop er død.

Neuralink har tidligere testet sin teknologi på grise og har ifølge BBC ansøgt om at få lov at lave forsøg på mennesker.

Elon Musk er netop blevet kåret til verdens næstrigeste person af Forbes. Erhvervsmagasinet opgør hans formue til 151 mia. dollars. Det er kun overgået af Amazon-chefen Jeff Bezos med 177 mia. dollars.

BRANCHENYT
Læs også