Privatøkonomi

Atypisk tendens: Boligsalget fortsatte i højt gear i efterårsferien

I modsætning til tidligere år fortsatte boligsalget stort set ufortrødent gennem uge 42.

Ifølge Nybolig skyldes fastholdelsen af et højt salgsniveau i efterårsferien, at der fortsat er høj efterspørgsel på boliger samt et konstant lavt boligudbud. Foto: Jens Dresling

Boligkøbere plejer – som så mange andre danskere – at holde efterårsferie i uge 42, og derfor plejer der at blive solgt færre boliger i ferieugen end på en normal uge.

Det har dog ikke i samme grad været tilfældet i år, viser tal fra Boligsiden, som Nybolig har analyseret.

Boligsalget på landsplan fortsatte stort set, som det plejer gennem ferieugen, hvilket er atypisk, når man sammenligner med tidligere år.

I uge 42 blev der i Danmark i alt solgt 1.832 boliger, hvilket kun er en nedgang på 2 pct. sammenlignet med ugen før. Det er markant bedre end tidligere år, hvor boligsalget i gennemsnit er faldet med 8 pct. fra uge 41 til uge 42.

Ifølge Nybolig skyldes fastholdelsen af et højt salgsniveau i ferien, at der fortsat er høj efterspørgsel på boliger samt et konstant lavt boligudbud, skriver ejendomsmæglerkæden i en pressemeddelelse.

Der er dog begyndt at være indikationer på, at det høje tryk på boligmarkedet er stagneret en smule henover efteråret, efter et første halvår af 2021, hvor der blev slået rekord i andelen af boliger solgt.

Hos Nybolig forventer man, at den mere konstante kurs på boligmarkedet vil holde året ud.

»Den historisk store aktivitet på boligmarkedet, som vi alle var vidner til i 2020 og hen over foråret 2021, var helt usædvanlig og vil uden tvivl gå over i historiebøgerne. Men på sin vis er det også positivt, at boligmarkedet nu er ved at finde et mere stabilt niveau. På sigt kan det give lidt bedre plads til boligkøberne,« siger Alexander Falck Winther, der er pressechef i Nybolig.

Læs også
Top job