Privatøkonomi

Nu skal der søges om solcellepenge

Mandag kl. 10 åbner Energinet.dk for ansøgningerne til ny solcellepulje.

Artiklens øverste billede
I dag åbnes der for ansøgninger til de nye solcellepuljer. Der kan kun søges for solcelleanlæg, som endnu ikke er etableret.

En betaling på 1,02 kr. per kWh for overskydende strøm fra solcelleanlægget er, hvad der er på spil, når Energinet.dk mandag kl. 10 åbner for ansøgninger til en ny solcellepulje.

Den nye solcellepulje er attraktiv på grund af den forhøjede betaling for overskudsstrøm i en periode på 10 år. I dag er betalingen for overskudsstrøm fra et solcelleanlæg kun på 60 øre per kWh, og når der åbnes for endnu en solcellepulje i 2016, vil betalingen til den tid kun blive på 88 øre per kWh.

Puljen, der åbner i dag, giver både private husejere, boligforeninger og solcellelaug mulighed for at søge om det forhøjede pristillæg.

»Derfor regner vi med, at rigtigt mange vil forsøge at få del i pengene. Men ansøgerne behøver dog ikke at sidde klar ved tasterne præcis kl. 10, når vi åbner for puljerne. Alle, der søger fra kl. 10 og frem til midnat, vil blive stillet ens. Derfor er det meget vigtigere, at ansøgerne sørger for, at ansøgningerne er korrekt udfyldt. Ellers kommer ansøgningerne ikke i betragtning,« fortæller Louise Rønne Christensen, der er afdelingsleder i Energinet.dk's solcelleadministration.

Solcellepuljerne, der udbydes med forhøjet pristillæg for overskudsstrømmen, er en følge af Folketingets beslutning om at fremme alternativ energi - herunder soleenergi.

Der kan denne gang søges i fire underpuljer, og ansøgningsperioden løber frem til udgangen af maj. Men på grund af den store forhåndsinteresse forventer man hos Energinet.dk, at især puljen for de private husejere, vil blive brugt op på meget kort tid.

Det kan meget vel ske allerede i dag. I fjor blev puljen således revet væk på den første dag. Men alle, der har søgt inden midnat, vil så være med i en lodtrækning.

Denne gang er puljen for de private husejere på 12 MW. Dermed kan der gives støtte til 2.000-3.000 private anlæg, som typisk har en størrelse på 4-6 kW.

»Da den private pulje kun er på de 12 MW, kan den reelt blive revet væk allerede i dag,« tilføjer Louise Rønne Christensen.

Hvis puljen ikke er brugt op i løbet af den første dag, vil der blive foretaget lodtrækning blandt de ansøgere, der har søgt den dag, puljen er brugt op.

Hvis der eksempelvis i puljen for private husejere i løbet af de to første dage er modtaget ansøgningerne på 10 MW, og der på tredjedagen kommer ansøgninger på yderligere 4 MW, vil der udelukkende blive trukket lod blandt de korrekt udfyldte ansøgningerne, der er kommet ind på tredjedagen.

Louise Rønne Christensen oplyser, at man hos Energinet.dk allerede tirsdag går i gang med at behandle sagerne, men hun kan endnu ikke oplyse, hvornår ansøgerne får et svar.

»Det afhænger af antallet af ansøgningerne, men vi håber, at ansøgerne kan få svar om et par uger,« siger Louise Rønne Christensen.

Det er kun muligt at søge for solcelleanlæg, der endnu ikke er etableret.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.