Privatøkonomi

Husk sommertiden, når du sætter p-skiven i weekenden

Mange bilister glemmer vigtig detalje, når vi hvert år skifter fra vintertid til sommertid.

I sidste ende er det bilistens eget ansvar at sørge for, at p-skiven - hvad enten den er manuel eller elektronisk - er indstillet korrekt. Foto: Jens Henrik Daugaard. Foto: Jens Henrik Daugaard

Det kan godt være, at du husker at stille havemøblerne ud og armbåndsuret en time frem, når vi søndag den 26. marts skifter til sommertid.

Men hvad med din p-skive?

Hvert år kommer danske bilister i klemme, fordi de glemmer at indstille deres elektroniske p-skiver. Det er nemlig ikke alle modeller, der automatisk stiller om til sommertid.

Derudover er der bilister, der har manuelle p-skiver, som glemmer, at en time er forsvundet fra døgnet. Derfor sætter de p-skiven forkert, lyder erfaringen fra Q-Park, der er et af landets største private p-selskaber.

»Vores opgave er at fjerne eller minimere misbruget på parkeringspladserne, og det sker ved at kontrollere, om p-skiven er sat korrekt. Vi udfører denne opgave alle ugens dage - og dermed også søndagen efter overgangen til sommertid,« siger Alex Pedersen, direktør i Q-Park.

Har man en elektronisk p-skive, der indstiller sommertiden efter dato, er det vigtigt at tjekke, at datoen står rigtigt. Nogle elektroniske p-skiver ændrer selv klokkeslættet, når vi skifter til sommertid, men hvis datoen er forkert, kan det give problemer.

I sidste ende er det bilistens eget ansvar at sørge for, at p-skiven - hvad enten den er manuel eller elektronisk - er indstillet korrekt. Ellers koster det en bøde, hvis p-vagten kommer forbi.

Ifølge Alex Pedersen har Q-Park ikke anderledes bemanding på næste søndag end på andre søndage.

BRANCHENYT
Læs også