Privatøkonomi
BREAKING

Emma Christensen er studerende - men hendes idé har allerede hjulpet tusindvis

Emma Christensen har på kort tid gjort familietestamenter til en meget spirende forretning.

Emma Christensen ses her til højre. Hun stiftede Familie Testamente i august 2016, og allerede nu omsættter virksomheden for en halv mio. kr. om måneden. Foto: Familie Testamente

For otte måneder siden stod den 25-årige Emma Christensen med sin baby på armen og tænkte på arv.

Måske ikke det mest appetitlige i denne verden, men dog noget meget vigtigt. Det vidste Emma Christensen godt som jurastuderende, og hun vidste også, at rigtigt mange danskere ikke styrer deres arv gennem et testamente.

Det fik hende til at oprette et CVR-nummer og begynde virksomheden Familie Testamente. Målet var at gøre det uoverskuelige testamente mere overskueligt og skræddersy det til den enkelte på under 24 timer.

En halv time senere havde Emma Christensen sin første kunde. En måned senere havde hun udarbejdet testamenter til 128 kunder, og nu har virksomheden hjulpet 13.000 kunder.

For at kunne følge med de mange henvendelser har Emma Christensen ansat 11 jurastuderende til at hjælpe hende og kunderne. De arbejder alle på deltid, og derudover er der ansat en færdiguddannet jurist, som udarbejder de mellem 15 og 20 testamenter, virksomheden laver om dagen.

Det har løftet den månedlige omsætning fra 20.000 kr. i den første måned, hvor det var ren hobby for Emma Christensen, til nu at være på en halv mio. kr. om måneden.

»Jeg er overrasket over, at det er gået så stærkt, men vi har ramt et hul i markedet, fordi vi ikke laver testamentet ud fra et spørgeskema eller et personligt møde. Vi klarer det hele over telefonen, og det gør det effektivt for alle parter,« siger hun til Finans.

Kun omkring hver 10. dansker har et testamente, viste en måling, Nordea for nogle år siden fik lavet af TNS Gallup. Det er der ifølge Emma Christensen især én grund til.

»Arveret er komplekst, og derfor bliver det uoverskueligt for folk at lave et testamente i en tid, hvor vi har travlt. Derfor tilbyder vi at lave det på under 24 timer og samtidig få det ned på et niveau, så kunden forstår det,« siger hun.

Emma Christensen venter sig nu sit andet barn og mangler sit speciale, inden hun er færdiguddannet. Hun har ambitioner om at gøre Familie Testamente meget større, end det er i dag.

»Som udgangspunkt vil jeg gerne gøre det til min levevej og se, hvor langt virksomheden kan drives. Det er min drøm lige nu,« siger Emma Christensen.

Et komplet testamente koster knap 2.000 kr. hos Familie Testamente, men der findes også andre former for testamenter, virksomheden kan lave til kunderne.

Læs også
Top job