Privatøkonomi

Rigmænd vil sælge overdådig yacht - koster mere end Danmarks dyreste hus

Det luksuriøse charterskib Parsifal III har været brugt af kronprinsparret. Nu vil ejerne af med skibet.

Parsifal III er 54 meter lang og har fem kahytter med plads til 14 gæster. Foto: Parsifal III

Har du omkring 130 mio. kr. til overs?

Så kan du blive ejer af den prisvindende luksusyacht Parsifal III, der er 54 meter lang, har et dækareal på omkring 400 kvadratmeter og indeholder fem store kahytter til op mod 14 gæster.

Luksusyachtens nuværende ejere, kafferigmanden Kim Vibe-Petersen og Pandora-milliardæren René Sindlev, har nemlig sat båden til salg efter en række år med kæmpe milliontab til følge.

De håber at få 17,5 mio. euro, svarende til 130,2 mio. kr., for Parsifal III. Det er mere end Danmarks dyrest udbudte hus nogensinde.

Yachten kostede 233 mio. kr. at bygge for over 10 år siden, fortæller Kim Vibe-Petersen til Finans.

»Men ligesom en bil mister værdi, gør en båd det også. Nu håber vi at få den solgt, selvom markedet for den slags både er rimelig tungt lige nu,« siger han.

Båden ligger nu i italienske Genoa og har været brugt til udlejning gennem en årrække. Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary er blandt de personer, der har lejet Parsifal III til en pris på 1,5 mio. kr. om ugen.

Trods den høje leje har det været en kostbar forretning at have yachten for Kim Vibe-Petersen og René Sindlev. Gennem partnerselskabet Parsifal er økonomien bag luksusyachten blevet styret, og det selskab har samlet haft et underskud efter skat på mere end 120 mio. kr. de seneste fem år.

Senest blev det til et tab på 20,3 mio. kr. i 2016., hvilket skyldes, at yachten kun var udlejet 12 uger i løbet året, forklarer Kim Vibe-Petersen.

Han går efter at få afsat Parsifall III til en international køber, da »der nok ikke er så mange i Danmark, som har råd til den«.

Parsifal III's anden ejer, René Sindlev, er fortrøstningsfuld omkring et salg af båden.

»Det er en attraktiv båd, så vi tror på, at den nok skal blive solgt,« siger Henrik Grønfeldt-Sørensen, der er administrerende direktør i mange af René Sindlevs selskaber.

Parsifal III har været centrum for to voldgiftssager mellem Kim Vibe-Petersen og René Sindlev de seneste år. Sagerne er dog overstået, oplyser begge parter.

Læs også
Top job