Privatøkonomi

Fem gode råd: Sådan undgår du hackerne på ferien

EU's nye roamingregler er også gode for it-sikkerheden.

Artiklens øverste billede
Ferien er ifølge it-sikkerhedsekspert også højsæson for hackere.

Vi er i stigende grad online, også når vi holder ferie. Men netop på ferien kan der være god grund til at være ekstra på vagt, når man surfer på nettet. Risikoen for at blive hacket eller få stjålet private oplysninger er nemlig større.

Sådan lyder det fra Kim Skov Nielsen, der er leder af it-sikkerhedsafdelingen i netværksvirksomheden GlobalConnect.

Han påpeger, at det ofte er svært at vide sig sikker, når man sidder på hoteller eller restauranter og vil logge på wifi.

»Oftest sidder hackerne på hotellet eller caféen, og så har de et netværk med, som hedder det samme som stedet. Det kan nemt snyde folk til at tro, at det er stedets netværk,« siger Kim Skov Nielsen.

Senest har nye EU-regler gjort det nemmere og ikke mindst billigere at bruge mobildata i udlandet, og de regler er ifølge Kim Skov Nielsen også gode for it-sikkerheden.

»Det er meget sværere at hacke sig ind på mobildata. De nye EU-regler, hvor man kan tage mange gigabyte data med på ferie, hjælper også på it-sikkerheden, og det er rigtig positivt. Brug dem,« siger han.

Her får du yderligere fire råd fra Kim Skov Nielsen om, hvad du kan gøre for at sikre dig bedst muligt mod hackere.

  1. Forbered dig hjemmefra. »Sørg for at skifte passwords på dine enheder både før og efter ferien, og det er både pc, tablet og smartphone. Opdatér softwaren på enhederne til det nyeste, og vær sikker på, du har back-up af det hele. Og sørg for at få installeret antivirus, også på tablet og smartphone.«
  2. Tjek på stedet, hvad netværket hedder. »Hvis du skal på wifi, så spørg i receptionen på hotellet eller tjeneren på caféen, så du sikrer dig, at du kommer på det rigtige, og ikke et netværk, som en hacker har sat op.«
  3. Indstil dine enheder rigigt. »Det er vigtigt, at du sørger for, at dine enheder ikke automatisk går på wifi. Det kan du eksempelvis undgå ved at slukke for wifi på dine enheder, når du ikke bruger det.«
  4. Brug din sunde fornuft. »Det handler også om at tænke sig om. Lad være med at klikke på bannerreklamer og den slags. Det ville de fleste ikke gøre derhjemme, og det er bestemt ikke bedre på ferien.«

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.