Privatøkonomi
0

Frit valg på alle hylder: Topkurser på populære boliglån

Kurserne på de nye boligobligationer er helt i top.

Alle lån med fast rente kan nu fås stort set uden kurstab. Arkivfoto: Sanne Vils Axelsen.

Der er frit valg på alle lånehylder for boligejere, der vil have fast forrentede lån. Kurserne på de mest populære lån er tæt på 99, og dermed er der stort set intet kurstab for lån med fast rente.

Kursen på 2 pct. lånet med afdrag er tæt på at runde 99. Sker det, vil det være første gang i lånets korte løbetid.

For en måned siden blev obligationerne bag alle de fast forrentede lån skiftet ud. Det sker hvert tredje år. For 2 pct. lånet betød det et forudsigeligt kursfald, men siden er kursen steget markant.

Også lån med kortere løbetid ligger i rekordhøje kurser. Både det 10- 15- og 20-årige lån kan fås til en kurs omkring 99.

Den type lån er bl.a. oplagte for boligejere, der har planer om at få et tillægslån, mener seniorøkonom i Nykredit, Jeppe Borre.

Kurser på boliglån:

LøbetidRenteTilbudskurs
100,598,9
151,098,8
201,599,0
302,099,0
30 Uden afdrag2,097,3

Kilde: Nykredit (Kurser afrundet)

Men også de boligejere, der overvejer en omlægning, har optimale muligheder. En del boligejere har frist ved udgangen af oktober, hvis de ønsker at ændre på deres lån. Det gælder bl.a. alle, som har rentetilpasning på flekslånet ved årsskiftet.

Har man de planer, skal det ske inden denne udgangen af oktober.

Samme frist gælder for de boligejere, som endnu ikke har fået konverteret nedad.

Mange lagde om sidste år, men der er fortsat lån for lidt mere end 70 mia. kr. med en rente på 3,5 pct. og opefter. Også boligejere med 3 pct. lån kan overveje at lægge om. Der er 3 pct. lån for mere end 100 mia. kr.

Det gamle 2 pct.-lån har nu rundet 100. Lånet nåede aldrig i sin levetid siden begyndelsen af 2015 at ende med en daglig gennemsnitskurs over 100. Det er sket nu.

BRANCHENYT
Læs også