Tech

Huawei er verdens næststørste smartphoneproducent

En vild vækst sender den kinesiske telegigant forbi Apples iPhone i antal solgte smartphones i årets andet kvartal.

Huawei kan kalde sig verdens næststørste smartphoneproducent i anden kvartal i 2018 med 49.846,5 mio. solgte smartphones. Foto: AP

For første gang nogensinde kan Huawei kalde sig for verdens næststørste smartphoneproducent. En vækst på hele 38,6 pct. i salget af smartphones i andet kvartal af 2018 sender nemlig den kinesiske producent forbi Apple. Det fremgår i en rapport udarbejdet af analyseselskabet Gartner.

Samsung er stadig verdens førende smartphoneproducent målt på omsætning med 72,336 mio. solgte telefoner på trods af et fald på to pct. sammenlignet med sidste år. Dernæst følger altså Huawei med 49,846 mio. solgte smartphones. Især flagskibet Honor har succes og sælges på 70 markeder verden over.

Derimens formåede Apple "kun" at sælge 44,715 mio. iPhones. Det er trods alt en stigning på 0,9 pct. sammenlignet med andet kvartal i 2017 for firmaet med det kendte æble-logo. I alt blev der solgt 374 mio. smartphones - to pct. mere sammenlignet med sidste år i samme periode.

»Tiltagende konkurrence fra kinesiske brands og forbrugernes stigende forventninger til telefonerne sætter enormt pres på Apple til at skabe endnu større værdi i deres premium iPhones for at skabe vækst,« forklarer Anshul Gupta, som er forskningsdirektør i Gartner.

Efterspørgslen på Apples dyreste model, iPhone X, er ved at bremse tidligere end ved salgene af de øvrige modeller. Det sker efter, at modellen i en periode var verdens mest solgte, ifølge analysebureauet Strategy Analytics.

Kigger man på markedet for styresystemer, er Apples iOS også langt bagud i forhold til Googles Android-styresystem. Førstnævnte sidder på 11,9 pct. af markedet, mens Android er at finde på 88 pct. af de solgte smartphones.

Ifølge Bloomberg blev der solgt for 485 mia. dollar smartphones i 2017, svarende til 3.103,66 mia. kroner.

Læs også
Top job