Tech

Analysebureau: Den ellers udskældte iPhone X er verdens mest solgte

Ifølge analysebureauet Strategy Analytics er Apples iPhone X den bedst solgte smartphone i første kvartal i 2018. I løbet af årets første måneder har der ellers været spekulationer omkring salget af producentens dyreste smartphone.

iPhone X har fejet alle konkurrenter af vejen i årets første kvartal. Foto: Apple.

Der blev solgt i omegnen af 345 millioner smartphones i løbet af årets første kvartal. Af dem var 16 millioner iPhone X modeller, svarende til en markedsandel på 4,6 pct. Dermed er iPhone X verdens bedst sælgende smartphone. Det skriver analysebureauet Strategy Analytics.

Resultatet kommer få måneder efter, det blev varslet, at Apple ville halvere produktionen af iPhone X fra 40 til 20 millioner eksemplarer grundet bekymring over salgsperspektiverne. Smartphonen er Apples dyreste, og i Danmark koster den billigste udgave af telefonen næsten 9.000 kroner, hvilket var en af grundene til en lunken tro på, at iPhone X kunne blive til en salgsmæssig succes.

Ifølge senioranalytiker hos Strategy Analytics Juha Winter har Apple næsten solgt 50 millioner modeller af iPhone X siden lanceringen i november 2017.

»For anden kvartal i træk er iPhone X verdens mest populære smartphone model grundet en blanding af godt design, et sofistikeret kamera, stor variation i apps og et udbygget salgsnetværk,« forklarer Juha Winter ifølge Strategy Analytics.

I en kommentar til regnskabet for første kvartal udviste Apples adm. direktør Tim Cook også begejstring for salget af iPhone X.

»Kunderne vælger iPhone X i højere grad end nogen anden iPhone hver eneste uge i kvartalet,« siger han i en kommentar til regnskabet.

De flotte salgstal kommer også efter utilfredshed med modellen. Tidligere på året gjorde flere brugere opmærksom på en fejl på iPhone X, hvor skærmen først lyser op 6-10 sek. efter et indgående opkald, hvilket gør det vanskeligt at nå at besvare en opringning.

På de fire første pladser over mest solgte smartphones finder man Apple-modeller, mens Xiaomi Redmi 5A og Samsung Galazy S9 Plus henholdsvis ligger på femte- og sjettepladsen.

Læs også
Top job