Tech

SpaceX og Musk får opmærksomhed igen: For første gang skal en turist skal flyve om månen

Endnu en af Elon Musks vilde idéer ser ud til at nærme sig virkelighed.

Hvis SpaceX lykkes med sin mission, vil det være første gang siden 1972, at mennesket betræder månen. Foto: AP Photo/John Raoux

Uanset hvor absurd det, som Elon Musk siger, kan lyde, skal man altid være på vagt. For den faverige Tesla og SpaceX-stifter har efterhånden gennemført en række projekter, der umiddelbart lod til at være vanskelige at realisere. Men nu har rumfartsselskabet SpaceX offentliggjort, at den første private passager har skrevet under på en aftale om at flyve til rummet og rundt om månen. Det skriver SpaceX på Twitter.

Flyvningen skal ske om bord på raketten Big Falcon Rocket - også kaldt for BFR.

»Space X har underskrevet en aftale med verdens første private passager om at flyve rundt om månen på vores BFR luftfartøj - et vigtigt skridt for at give adgang til alle, der drømmer at rejse til rummet,« fremgår det af SpaceX' tweet.

Rumfartsselskabet har desuden forklaret, at detaljer om de, der skal flyve, og hvorfor, offentliggøres mandag. Ifølge Musk selv har to mennesker betalt et betragteligt depositum for at få lov til at være de første passagerer. Oprindeligt skulle flyvningen have fundet sted i 2018, men den ser ud til at være rykket til næste år, skriver Wall Street Journal.

Ifølge SpaceX har kun 24 mennesker været på måneden - senest i 1972. Big Falcon Rocket, som skal transportere rumturisterne, har en længde på 106 m. og vejer i omegnen af 4,400,000 kg.

Læs også
Top job