Tech

Medie: Facebook er ved at udvikle sin egen kryptovaluta

Brugere skal kunne betale med mobilen og overføre penge på tværs af landegrænser, lyder det.

Facebook er ifølge Bloomberg ved at udvikle en såkaldt "stablecoin", som er en slags digital valuta knyttet til den amerikanske dollar. Foto: Bloomberg photo by Andrew Harrer

Danskerne er glade for at overføre penge til hinanden gennem apps som f.eks. MobilePay. Men ville det være nemmere, hvis man kunne gøre det direkte gennem sin Facebook-app?

Det kan være, det bliver en mulighed i fremtiden. Facebook er nemlig i øjeblikket i gang med at udvikle sin egen kryptovaluta, fortæller kilder tæt på planerne til Bloomberg.

Brugerne skal kunne bruge valutaen til at overføre penge gennem app'en "WhatsApp," som er eget af Facebook, og som har over én milliard brugere på verdensplan.

Virksomheden er ifølge mediet ved at udvikle en såkaldt "stablecoin", som er en slags digital valuta knyttet til den amerikanske dollar. Den skal bruges til at overføre penge fra bruger til bruger i WhatsApp.

Der er dog et stykke vej endnu, før planerne bliver realiseret, lyder det.

Snakken om en Facebook-valuta har kørt tidligere, især efter giganten ansatte den tidligere PayPal-chef David Marcus i 2014.

I maj i år blev han nemlig leder af virksomhedens blockchain-gruppe, som ifølge medarbejdertitler på LinkedIn har 40 personer ansat.

Facebook har dog været noget modvillig i forhold til at forklare, hvad den gruppe skal lave.

»Som mange andre virksomheder undersøger Facebook mulighederne for at udnytte blockchain-teknologien. Dette medarbejderhold udforsker mange forskellige muligheder. Vi har ikke mere at fortælle lige nu,« siger en talsmand for virksomheden i en erklæring ifølge Bloomberg.

Ifølge de interne meldinger kommer Facebooks egen valuta først til at blive tilgængelig i Indien, hvor der i dag er over 200 millioner WhatsApp brugere.

Her ser Facebook et stort potentiale, især for pengeoverførsler på tværs af grænser, hvor indiske borgere uden for Indien sender penge hjem til venner og familie.

Facebook har haft et år præget af kritik af bl.a. annoncerings- og marketingsmetoder, men har stadig 2,27 milliarder månedlige aktive brugere, ifølge virksomheden selv.

Læs også
Top job