Tech

Warren Buffett har skiftet sin ældgamle klaptelefon ud

Selvom man har penge nok til at købe det meste, har den legendariske Berkshire Hathaway-investor indtil videre beholdt sin trofaste klaptelefon.

Warren Buffett er glad for sin nye telefon, og han fortryder, at han ikke har skiftet den ud noget før, fortæller han i et interview med CNBC. Foto: AP Photo/Nati Harnik.

Den 89-årige Warren Buffett har skiftet sin gamle klaptelefon ud og er blevet en iPhone 11 rigere. Det fortæller han i et interview med tv-stationen CNBC.

Den legendariske Berkshire Hathaway-ejer og investor er kendt for sin kærlighed til Apple og selskabets aktier, men indtil nu har han altså holdt sig til en telefon af ældre dato.

»Min klaptelefon er for evigt væk. Nummeret er ændret,« siger han i interviewet med CNBC.

»Du ser på en 89-årig gammel fyr, der knap nok er begyndt at følge tidsånden.«

Apple er ifølge Warren Buffett Berkshire Hathaways tredjestørste virksomhed efter dets investeringer i bl.a. forsikringsudbyderen Geico Auto Insurance og jernbaneselskabet BNSF.

Nyligt rapporterede tal viser, at selskabet i slutningen af 2019 havde en ejerandel på 5,7 pct. i æblefirmaet. Det svarer til omtrent 245 mio. Apple-aktier til en samlet værdi af 72 mia. dollars eller næsten 500 mia. kr.

Warren Buffett er ifølge tal fra Forbes god for ca. 85 mia. dollars, hvilket svarer til 585 mia. kr. Formuen kan dog meget vel være vokset over de seneste 12 måneder, hvor Apple-aktien er steget mere end 70 pct.

Selvom den ældre mangemilliardær med sin nye iPhone har fået det, man kan betragte som en mindre computer i hånden, agter han ikke at bruge den til sociale medier som Twitter eller Tiktok.

»Jeg bruger ikke alle dens funktioner, som de fleste gør. Folk lever for det meste deres liv omkring deres telefon, men jeg bruger den som en telefon,« siger han til CNBC.

Warren Buffett er tidligere blevet presset til at skifte sin trofaste telefon ud, og han har sågar fået foræret flere iPhones af Apple og Tim Cook. Men indtil videre har han holdt sin stil analog.

I interviewet med CNBC kalder han Apple for den bedste forretning, som han har kendskab til. Udover Apple ejer Berkshire Hathaway aktier i virksomheder som Coca-Cola, Bank of America og American Express.

Hvorvidt den gamle telefon er smidt til genbrug eller ligger gemt i en skuffe på Warren Buffetts kontor, melder historien ikke om. Men til de nysgerrige er der tale om en Samsung SCH-U320 fra 2010.

FINANS giver dig overblik
Erhvervslivet og verden er i forandring i disse dage, hvilket har betydet store omvæltninger og en stor strøm af nyheder. Vi udvælger hver dag de væsentligste erhvervsnyheder og samler dem i vores nyhedsbreve.
Tilmeld dig her
BRANCHENYT
Læs også