Tech

Zoom-stifter tjener milliarder på hjemmearbejde

Verdens rigeste har måttet se deres formue skrumpe over de seneste to måneder. Men for Eric Yuan, som har stiftet videokonferencetjenesten Zoom, er billedet et helt andet.

Eric Yuan, stifter af Zoom. AP Photo/Mark Lennihan, File.

Den seneste tid har langt størstedelen af verdens milliardærer blot kunnet se til, mens deres formuer er skrumpet ind. Men samtidig findes der dem, som har oplevet, at deres formue er vokset markant.

Det viser en opgørelse lavet af Hurun Report, som viser, hvordan udbruddet af coronavirus har ramt formuerne hos verdens rigeste.

Sammenlagt har verdens 100 rigeste mennesker over to måneder indtil den 31. marts mistet 13 pct. af deres formue. Det svarer til 2.800 mia. kr. - eller den samlede tilvækst de seneste 2,5 år.

»Før coronavirusudbruddet havde verden 2.816 kendte dollar-milliardærer. I dag, to måneder senere, er det tal faldet med 20 pct, da aktiemarkederne verden over har slettet velstanden,« fortæller Ruper Hoogewarth, chefanalytiker hos Hurun Report.

Omtrent 86 pct. af milliardærerne har i perioden set værdien af deres formue falde, mens en lille andel på 9 pct. oplevede en stigning.

En af de få, der har vundet stort på krisen, er Eric Yuan, som er stifter af videokonferencetjeneste Zoom, der bruges af virksomheder verden over.

I februar og marts voksede hans samlede formue med 77 pct. fra 4,5 mia. dollars til 8 mia. dollars, hvilket bl.a. skyldes, at selskabets software er blevet uundværligt for mange virksomheder, hvis ansatte arbejder hjemmefra.

Den milliardær, som har tabt suverænt flest penge, er Bernard Arnault, som er formand og adm. direktør samt storaktionær i modeselskabet LVMH, der bl.a. står bag Louis Vuitton.

Hans formue faldt ifølge Hurun Report med 30 mia. dollars, hvilket svarer til 207 mia. kr. Det skyldes primært store fald i Louis Vuitton-aktien.

USA måtte se to milliardærer falde ud fra opgørelsen over verdens 100 rigeste, mens Kina har været den absolutte vinder, eftersom landet har tilføjet seks nye personer til listen.

Verdens absolut rigeste person er fortsat Amazon-stifteren Jeff Bezos med en formue på 131 mia. dollars.

BRANCHENYT
Læs også