Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Kinesiske firmaer tester lynhurtigt levering af mobiltelefoner

Frygten for at blive smittet med coronavirus holder kunderne fra de fysiske butikker.

Corona rammer verden
Apple er en af de kinesiske producenter som arbejder på en ny leveringsmetode.

Kinesiske smartphone-producenter som Huawei og Apple arbejder i øjeblikket på en lynhurtig løsning, der kan levere producenternes telefoner direkte til hjemmeadressen på ingen tid.

Det sker, efter flere kunder holder sig fra at besøge producenternes fysiske butikker i kølvandet af udbruddet af coronavirus, skriver nyhedsmediet CNBC.

Ifølge mediet har telegiganten Huaweis franchisebutikker allerede underskrevet en aftale med det kinesiske firma Meituan, der indtil videre er mest kendt for madleverancer. Men nu skal firmaet altså også levere smartphones.

I de kinesiske byer Shanghai, Beijing og Wuxi kan brugere allerede nu få leveret mobilproducentens nye P40-telefon direkte til døren indenfor en halv time, hvilket er markant hurtigere end andre leverandører.

Forrige måned lancerede JD.com, som er et af Kinas største e-handelsfirmaer og rival til Alibaba, en indbytningstjeneste for Apple-produkter, som ligeledes kan levere selskabets produkter direkte til kundernes hoveddør.

Den nye tjeneste inkluderer Apples nyligt lancerede iPad Pro og Macbook Air samt iPhones. Normalt kræver disse modeller, at kunderne skal besøge fysiske butikker for at få fingre i produkterne.

Ifølge en rapport over smartphone-salget foretaget af researchvirksomheden Strategy Analytics er antallet af ordrer i februar alene faldet med 38 pct.

»Nogle fabrikker i Asien var ude af stand til at kunne producere smartphones, mens mange forbrugere var enten ikke have mulighed for eller lyst til at besøge forretninger for at købe nye telefoner,« sagde Linda Sui, der er forfatter på rapporten, i marts til BBC.

BRANCHENYT
Læs også