Tech

Tesla-konkurrent får ny milliardindsprøjtning fra Amazon

Amazon investerer igen massivt i elbilsproducenten Rivian, der vil levere sine første biler til næste år.

Elbilproducenten Rivian har endnu ikke produceret en færdig bil, men med den seneste kapitalindsprøjtning, har virksomheden i alt modtaget investeringer til en samlet værdi af 36 mia. kroner. Foto: REUTERS/Mike Blake/File Photo

Selvom Rivian ikke har leveret en eneste batteridrevet bil endnu, har elbilsproducenten modtaget endnu et indskud i milliardklassen, der skal hjælpe selskabet med at gå i produktion til næste år.

Det skriver Forbes.

Investeringsfirmaet T. Rowe Price og Amazon er blandt de største navne i den seneste investeringsrunde, der har sikret Rivian mere end 16 mia. kroner.

Det løfter summen af de samlede investeringer op til næsten 36 mia. kroner.

Rivian har hjemme i Normal, Illinois, i den nordøstlige del af USA.

Det forventes, at bilproducenten begynder at producere sine batteri-drevne R1T pickup, R1S SUV og Amazon-leveringsbiler til næste år.

»Hvis vi ser realistisk på det, står Rivian i begyndelsen til at køre med et underskud, men virksomheden er støttet af store investorer, der ønsker at se et afkast. Det giver Rivian en lang kørebane,« fortæller Sam Abuelsamid, der er analytiker hos Guidehouse Insights, til Forbes.

Abuelsamid vurderer samtidig, at den nye pengeindsprøjtning kan være tegn på, at der er en stor efterspørgsel efter de nye pickups, som offentligheden ikke har fået nys om endnu.

Rivian skal tage kampen op med Tesla på det lukrative marked for pickup-trucks i USA, hvor de skal konkurrere med Elon Musks futuritiske Cybertruck.

Amazon har samtidig lagt en bestilling hos Rivian på 100.000 elbiler, der skal bruges til at køre med pakker.


Læs også
Top job