Tech

Instagram lancerer TikTok-konkurrent

Facebook tager kampen op med det fremadstormende kinesiske medie TikTok, når de i dag smider en ny feature på app'en Instagram.

Foto: AP/Andrew Harnik

Det længe ventede videoværktøj Reels bliver i dag lanceret af Facebook og rullet ud på app'en Instagram i USA og 50 andre lande verden over.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

På Reels kan man producere og redigere små 15-sekunders videoer. Udgangspunktet er, at man som bruger benytter sig aktivt af musik og specielle effekter.

Dermed tager Facebook kampen op mod det kinesiske medie Tiktok, der i de seneste år er stormet frem på verdensscenen og har opnået 500 mio. brugere, ifølge oplysninger fra Wired.

Lanceringen af Reels smider brænde på bålet i en længerevarende konflikt mellem Facebook og TikTok. Sidstnævnte beskylder det amerikanske kæmpemedie for at kopiere dets koncept, og den administrerende direktør for TikTok, Kevin Mayer, har tidligere kaldt Reels for et »copycat product«.

Vishal Shaz, vicepræsidenten for produkter hos Instagram, anerkendte ifølge Reuters lighederne mellem Reels og TikTok i en videokonference tirsdag, men tilføjede, at »inspiration kommer andetsteds fra.«

Tidligere har Reels rekrutteret berømte TikTok-stjerner til at teste deres produkt før lanceringen, skriver Reuters.

Facebook har tidligere forsøgt at lave et lignende produkt i form af app'en Lasso, men denne blev aldrig den store succes. Nu forsøger de sig så med en feature i Instagram.

Reels blev første gang testet i Brasilien i 2018, og sidenhen i Frankrig, Tyskland og Indien. Nu bliver featuren altså udrullet til flere lande.

BRANCHENYT
Læs også