Tech

Dansk techselskab er landet på børsen i New York med et brag

Unity handles lige nu til 69 dollars pr. aktie på Nasdaq-børsen i New York. Dermed er techselskabets værdi eksploderet i forhold til lanceringskursen på 52 dollars.

David Helgason er blandt medstifterne af Unity, der blev etableret i en kælder på Nørrebro i København i begyndelsen af 2000'erne. Foto: Sebastian Buur Gunvald

Det danske techselskab Unity har fået en forrygende børsdebut på Nasdaq i New York.

Introduktionskursen fredag eftermiddag dansk tid landede på 76 dollars pr. aktie, hvilket er langt over de 52 dollars, som aktien blev lanceret til efter at have sprængt sit eget kursspænd i forhold til børsprospektet.

Sidenhen er kursen ganske vist faldet til 69 dollars, men her og nu har Unity dermed en markedsværdi på 114 mia. kr., hvilket gør to af de tre stiftere - Joachim Ante og David Helgason - gode for henholdsvis 9,2 og 5 mia. kr. i kraft af deres ejerandele.

Unity Technologies blev stiftet i en kælder på Nørrebro i 2001 og ville oprindeligt have udviklet spil selv, men undervejs fandt Joachim Ante, David Helgason og Nicholas Francis ud af, at det gav mere mening at hjælpe andre spiludviklere ved at bygge et mere intuitivt softwareværktøj.

Den danske spilmotor anvendes nu i mere end halvdelen af alle spil på globalt plan foruden at blive benyttet i stribevis af forskellige teknologier, hvilket forlængst har fået Unity til at etablere sit hovedsæde i USA.

København huser dog fortsat det tekniske kontor med 320 medarbejdere - svarende til en tiendedel af den samlede stab - ligesom stifterne er bosat i Danmark.

Af samme grund markerer Nasdaq børsdebuten med et dansk flag på sin facade ved Wall Street i New York.

Unity Technologies omsatte i 2019 for 3,8 mia. kr., men måtte bogføre et milliardunderskud på bundlinjen som følge af kraftige investeringer de seneste år i takt med de internationale vingeslag.

BRANCHENYT
Læs også