Tech
BREAKING

Tesla er blevet bedt om at trække 158.000 biler tilbage

En fejl i to af Teslas bilmodeller giver risiko for at køre galt, lyder det i et brev til Tesla.

På billedet ses kontrolpanelet i touch-skærmen i Teslas nyere bilmodel S sedan. Sammen med Teslas bilmodel X SUV skal alle køretøjer trækkes tilbage som følge af en fejl i touch-skærmens chip.
Foto: Robyn Beck.

Elbilgiganten Tesla har modtaget et brev, hvori virksomheden bliver bedt om at kalde 158.000 biler tilbage grundet en fejl, der kan øge risikoen for, at føreren kører galt.

Det er The National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), der har sendt et brev til Tesla.

Der er tale om bilmodellerne S sedan, som er bygget mellem 2012 og 2018 samt X SUV, der er bygget mellem 2016 og 2018. De er alle udstyret med en Nvidia Tegra 3 processor med en indbygget flash hukommelseschip.

Problemet er, at der bliver brugt af hukommelsen på denne chip, hver gang bilen tændes, og når chippen er fyldt op, bryder dens MCU sammen. Bilens MCU er den skærm, som alle Teslas køretøjer har monteret og som kontrollerer flere af bilens sikkerhedsfunktioner.

Fejlen går bl.a. ud over kameraet, der viser omgivelserne bag bilen, varmeindstillinger og bilens air-condition. Derudover påvirker fejlen også, at føreren kan miste diverse alarmer og andre lydfunktioner samt autopilotfunktionen.

Derfor har NHTSA nu bedt Tesla kalde de pågældende bilmodeller tilbage og ordne problemet. I brevet konkluderes det, at der er tale om en defekt på bilen, som er relateret til køretøjets sikkerhed.

Alle MCU'er med denne chip vil bryde sammen på et tidspunkt. De har en levetid på maks 10 år, og herefter skal bilejerne selv betale for en ny.

Tesla har indtil 27. januar 2021 til at respondere på brevet.

BRANCHENYT
Læs også