Tech

Amerikansk fusion blotlægger børsfiaskos markedsværdi

Alting gik galt, da WeWork sendte sit børsprospekt på gaden i 2019. Nu forsøger selskabet at gøre sig gældende på anden vis.

WeWorks stifter Adam Neumann blev tvunget til at forlade posten efter den fejlslagne børsnotering i 2019. Foto: Mark Lennihan/AP

Halvandet år efter sit fejlslagne og fiaskodømte forsøg på at blive børsnoteret i New York, ser WeWork nu ud til at acceptere en forretningskonstellation, der blot værdisætter techselskabets markedsværdi til en femtedel sammenlignet med dengang.

Det omstridte selskab planlægger således en fusion med investeringsselskabet BowX Acquisition, der ifølge The Guardian takserer WeWorks værdi til 9 mia. dollars inklusive gæld. Til sammenligning bankede den sidste investorrunde inden børsridtet i efteråret 2019 prisen op til 47 mia. dollars.

Aflysningen af børsnoteringen skete i forlængelse af stribevis af kritiske historier om alt fra WeWorks forretningsmodel over dets forudgående milliardunderskud til selskabets flamboyante stifter og topchef, Adam Neumann. Eksempelvis undrede markedet sig over, at WeWork betegnede sig selv som et techselskab frem for et kontorudlejningsselskab.

Da prospektet blev offentliggjort, faldt alting sammen.

»Det er det mest vanvittige, jeg nogensinde har læst,« lød den første reaktion fra Bloombergs techkommentator.

Sidenhen blev Adam Neumann tvunget til at gå af, mens storinvestoren Softbank tillige trak sig ud af en aftale om gældsfinansiering.

Ifølge lækkede dokumenter til Financial Times kom WeWork ud af 2020 med et underskud på 3,2 mia. dollars som følge af nedlukningen og de styrtdykkende kontorpriser.

BRANCHENYT
Læs også