Tech

Milliardvækst: Sådan vil Elon Musk femdoble Twitters omsætning

I en præsentation til investorer fremlagde Elon Musk sin flerårige plan for Twitter. Han stræber efter at femdoble det sociale medies omsætning inden 2028.

Tesla-ejeren Elon Musk købte i April Twitter for over 300 mia. kr . AP Photo/Ringo H.W. Chiu

Elon Musk har store planer for Twitter. Siden sit opkøb af selskabet, for over 300 mia. kr., har den sydafrikansk-fødte rigmand været meget udtalt omkring, hvordan han vil ændre det sociale medie. Blandt andet vil han, ifølge egne udsagn, skabe en mere fri og mindre reguleret platform.

Musk har dog også planer for Twitters forretningsgang. I en præsentation til investorer forklarede han fredag, hvordan han inden 2028 vil femdoble Twitters omsætning. Det skriver New York Times.

Ifølge oplægget satser verdens rigeste mand på at skabe en omsætning på over 170 mia. kr. årligt i 2028. Til sammenligning omsatte Twitter for cirka 35 mia. kr. sidste år.

Ifølge Musks plan vil Twitter skulle være mindre afhængig af reklameindtægter, og disse skulle således falde fra 90 pct. af omsætningen i 2020 til 45 pct. i 2028. Det vil sige, at reklamer skal generere cirka 85 mia. kroner i omsætning, ifølge Musks vision.

Til gengæld forventer Musk, at generere hele 70 mia. kroner fra brugerbetaling. I dag er det gratis at oprette og have en Twitter-konto, men Twitter lancerede sidste år abonnementtjenesten Twitter Blue, som fungerer som en premium-udgave af appen.

Her kan abonnenter, for 20 kr. om måneden, få adgang til eksklusivt indhold til at brugertilpasse appen. Elon Musk har dog tidligere på måneden, i et tweet, forsikret om, at Twitter altid vil være gratis for private brugere.

Musk forventer derudover en dramatisk stigning i antallet af Twitter-brugere. I præsentationen forelagde han, at han forventer at gå fra 217 mio. brugere i slutningen af sidste år til næsten 600 mio. i 2025 og over 900 mio. i 2028. Ifølge Musk vil cirka 159 mio. af disse være betalende brugere.

Når Musks’ overtagelse af Twitter er endegyldigt afsluttet, forventes han at overtage som midlertidig adm. direktør. Det skriver Reuters.


Læs også
Top job