Tech

Danske Drivr gik i krig mod Uber: Nu er selskabet bag gået konkurs

Drivr formåede aldrig at skabe overskud og tabte 34 mio. kr. på fem år. Nu er selskabet bag gået konkurs.

Artiklens øverste billede
Drivrs direktør og medstifter, Søren Halskov Nissen, kunne ikke gøre den danske taxiapp til en god forretning.

Gennem de seneste år har det ikke skortet på store armbevægelser, ambitioner og millioninvesteringer i taxi-app'en Drivr.

Men trods mange fortællinger om succes har folkene bag app'en nu måtte sande, at forretningen aldrig blev god nok. Derfor er selskabet bag Drivr nu taget under konkursbehandling.

Det bekræfter Nicolai Dyhr, der er partner i Horten Advokatselskab og udpeget som kurator i konkursboet, over for Finans.

»Driften har aldrig været overskudsgivende i Drivr, og selskabet har været afhængig af midler fra investorer. Men da ingen investorer længere har villet kaste penge i selskabet, har ledelsen i samarbejde med investorerne set sig nødsaget til at trække stikket til selskabet,« siger han.

Drivr opnåede aldrig overskud, og de seneste fem offentliggjorte regnskaber bød på et samlet underskud efter skat på 34 mio. kr. Det var på trods af, at Drivr-app'en angiveligt nåede ud til mere end 5.000 byer i over 50 lande.

Nøgletal i Drivr ApS de seneste fem regnskabsår:

Mio. kr. 2010/2011 2012 2013 2014 2015
Resultat efter skat -0,5 -7,2 -10,7 -4,6 -10,8
Egenkapital 3,6 4,8 1,5 -1,7 0,8

Tirsdag i sidste uge skiftede Drivr Aps navn til Anpartsselskabet af 02.05.2017, og dagen efter blev selskabet begæret konkurs.

Men at selskabet bag Drivr er gået konkurs, betyder ikke nødvendigvis, at app'en kommer til at dø. Nicolai Dyhr er nemlig lige nu i dialog med flere mulige købere, der kan føre app'en videre.

»App'en er helt færdigudviklet og var i drift indtil konkursen, så den kan godt blive kørt videre, men bare af andre folk. Vurderingen er, at der er et stort potentiale i ideen bag app'en,« siger han.

Siden Drivr, der i første omgang hed "Click A Taxi", blev grundlagt i 2010, har selskabet fået tilført omkring 50 mio. kr. i kapital, ifølge CVR-registeret. Blandt investorerne har været Vækstfonden, Tommy Ahlers, kendt fra DR-programmet "Løvens Hule", og dele af familien bag Danfoss.

Vækstfondens kommunikationschef, Peter Bruun, kalder det beklageligt, at selskabet bag Drivr nu er gået konkurs.

»Det er ikke usædvanligt, at iværksættervirksomheder møder problemer og ikke klarer skærene. Sådan er spillet i den branche, og det er en risiko, som vi gerne tager,« siger han.

Målet for Drivr var at arbejde sammen med taxiselskaber - i stedet for imod dem - og dermed forsøgte Drivr at gå til kamp mod særligt taxatjenesten Uber, der har succes flere steder i verden.

Drivr udviklede et it-system, der hjalp taxiselskaber med at styre deres forretning. Blandt andet bestod det af et automatisk turfordelingssystem, der, baseret på live data, viste chaufførerne, hvor i byen der var travlt.

Søren Halskov Nissen, direktør i og medstifter af Drivr, har for nylig oprettet et nyt selskab ved navn Spiri Mobility Solutions IVS, hvis formål er at lave et bæredygtigt alternativ til taxaerne.

Ifølge kurator Nicolai Dyhr bliver Spiri dog ikke påvirket af konkursen i Drivr.

»Spiri drives under et selvstændigt selskab, og dermed kommer det projekt ikke til at lide under Drivrs konkurs,« siger han.

Finans har forsøgt at få en kommentar fra både Drivrs direktør Søren Halskov Nissen og bestyrelsesformand Tommy Ahlers. Men det var torsdag formiddag endnu ikke lykkedes.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.