Weekend

»Når jeg tænker tilbage på, hvad jeg bedst kunne lide som barn, var det boller i karry«

Kenneth Toft-Hansen er netop blevet kåret til verdens bedste kok, men der var mere provins end gourmet over hans barndom. Hans livret er boller i karry, lidt fordi det smager af barndom og så fordi, det minder ham om sin mor.

I januar vandt 36-årige Kenneth Toft-Hansen guld ved verdensmesterskaberne i kogekunst, Bocuse d’Or. Til dagligt er han kok på det historiske Svinkløv Badehotel i Nordjylland. Foto: Anita Graversen I januar vandt 36-årige Kenneth Toft-Hansen guld ved verdensmesterskaberne i kogekunst, Bocuse d’Or. Til dagligt er han kok på det historiske Svinkløv Badehotel i Nordjylland. Foto: Anita Graversen I januar vandt 36-årige Kenneth Toft-Hansen guld ved verdensmesterskaberne i kogekunst, Bocuse d’Or. Til dagligt er han kok på det historiske Svinkløv Badehotel i Nordjylland. Foto: Anita Graversen Svinkløv Badehotel, der nedbrændte i 2016, er klar til genåbning. Går alt efter planen, slår hotellet dørene op for gæster 10. maj. Foto: René Schütze

Har du en livret, der betyder noget særligt for dig?

»Jeg kommer fra sådan et helt almindeligt dansk arbejderhjem, der gjorde sig meget i farsretter. Når jeg tænker på, hvad jeg bedst kunne lide som barn, var det boller i karry, som var en fast del af sortimentet. Den ret kan jeg stadig godt lide. Den er god, fordi der sker noget på smagspaletten, og karry, som er et blandingskrydderi, kan mange ting...

Læs også
Top job