Weekend

Test af Samsung Galaxy Watch3: Tæt på perfekt

Et ærgerligt valg gør, at vi ikke rammer topkarakteren, men ikke desto mindre er Galaxy Watch3, det absolut bedste ur du kan få til din Android-mobil lige nu.

Foto: Alt om Data

Smartwatch:

Samsung Galaxy Watch3

Vejl. pris:

3.799 kr.

Det er ikke lige sådan at lave et smartur, som sidder i skabet. Hvor det hele går op i en højere enhed, og uret bliver en naturlig af garderoben og din teknologiske hverdag. Den konklusion kan vi drage af erfaring. Vi har efterhånden været et utal af smarture igennem. Der er altid lige det der, der ender med at gøre oplevelsen mangelfuld.

Men Galaxy Watch3 begynder vi i den grad at nærme os.

Kvalitetsdesign

Det er selvfølgelig smag og behag, hvordan man foretrækker, et ur skal se ud, men går du efter det klassiske herrelook, rammer Watch3 plet. I forhold til forgængeren er urkassen blevet lige den smule slankere, der gør, at uret endelig fremstår harmonisk – og ikke som en buttet tilnærmelse af et analogt ur.

De fysiske knapper og den geniale drejeskive, som gør betjeningen til en leg, er elegant integreret i stålrammen, og uret leveres for første gang med en rem af læder.

Det løfter designet op i en klasse, hvor selv den stilkritiske businessmand må kunne tage det seriøst. Og netop businessmanden er en oplagt målgruppe. Ikke kun på grund af looket, også på grund af de features, der er tilføjet. Det gælder eksempelvis integration med Outlook, så du nu kan se, besvare og administrere mails direkte på uret.

Læs også: Video: Så vildt er 100 x zoom med Samsungs nye supermobil

De udvidede muligheder for at håndtere beskeder strækker sig også til sms’er og Facebook Messenger. Du kan se fulde tråde af beskeder, inklusive billeder, og du kan besvare dem direkte på uret. Watch3 kommer selv med forslag baseret på modtage beskeder. Omend de kan være lige lovlig kortfattede, oplevede vi, at de for det meste ramte ret godt plet.

Vil du uddybe svaret, er der mulighed for at sende diverse emojis, skrive håndskreven tekst på den lille skærm (hvilket kræver stærk finmotorik) eller indtale en besked med stemmen.

Middelmådig batteritid

Skærm, ydelse og brugervenlighed er der ikke en finger at sætte på. Det er forsat toppen af poppen, når vi taler smarture. Batterilevetiden er desværre ikke blevet siden forgængeren. Det slankere design har kostet lidt på den front. Du får du fortsat længere levetid end Apple Watch, men markant lavere end Huaweis Watch GT2. To-tre dage i almindelig tilstand og et par dage med par dage med always on-skærm aktiveret.

Samsungs ur er fortsat blandt de bedste til fitness med en rigtig god evne til automatisk at registrere træningsaktivitet. Der er kommet nye fitness- og sundhedsfeatures til, heriblandt Vo2 Max-måling og faldregistrering, men måling af EKG får vi desværre ikke glæde af i Danmark endnu.

Den forkerte stemmeassistent

Det er til at leve med. Hvad der er dog er lidt svære at acceptere, er, at Samsung fortsat holder fast i Bixby som urets stemmeassistent. Det tjener ikke andres interesse end Samsungs egen. Slet ikke i Danmark, hvor Bixby endnu ikke understøtter sproget. Det er muligt at erstatte Bixby med Google Assistant, men det kræver krumspring, som de færreste brugere er rustet til.

Læs også: JBL Live 300TWS [TEST]: Fyldig gengivelse og nem betjening

Af den grund lander vi desværre ikke på den topkarakter, resten af uret ellers gør sig fortjent til.

Artiklen er publiceret i samarbejde med altomdata.dk

BRANCHENYT
Læs også