Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de otte vigtigste nyheder fra Finans mandag morgen

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Udlandet sælger ud: Glansen er gået af de danske aktier. Efter næsten et årti med afkast, som efterlod langt de fleste europæiske markeder i støvet, kan det være slut med dansk enegang for en tid, vurderer flere kilder. Det er højt at flyve, dybt at falde for danske aktier.

Hovedmistænkt i historisk sag om skattesvindel udstedte gummicheck: Nu er Sanjay Shah idømt to års fængsel i Dubai. Myndighedernes indefrysning af milliardværdier i sagen om påstået svindel med udbytteskat skaber nu alvorlige problemer for den hovedmistænkte, Sanjay Shah. Den søde tilværelse som superrig filantrop er muligvis ved at falde fra hinanden.

Katastrofevalg for Merkels samarbejdspartnere i Bayern. De kristen-konservative i CSU står til at få det dårligste valgresultat siden 1950. De første exitpolls fra tyske medier viser, at partiet kun står til at få 35,5 procent af stemmerne mod over 47 pct. ved sidste valg. (DR)

Tesla-stifter på vej ind på spiritusmarkedet. Manden bag elbil-succesen Tela, Elon Musk, pønser på at lave sit eget Tequila-brand under navnet »Teslaquila«. Tilbage i april i år delte Tesla-stifteren et billede på Twitter, hvor han »var gået omkuld op ad en Tesla Model 3 omgivet af ”Teslaquila”-flasker«, som det hed i teksten til billedet. Nu har Elon Musk delt et billede af etiketten og har desuden søgt om patent hos de amerikanske myndigheder. (Twitter)

Flertal åbner for robotter til levere mad og medicin. I dag må selvkørende robotter ikke bruges på gaden til udbringning af eksempelvis varer i Danmark. Men regeringen og Dansk Folkeparti har nu åbnet for, at erhvervslivet - på forsøgsordning - kan bruge de selvkørende til at levere mad, dagligvarer og medicin lige til døren. (Ritzau)

Sverige må vente endnu længere på en ny regering. Moderaternas leder, Ulf Kristersson, opgiver i denne omgang at danne en borgerlig regering i Sverige. Han har ellers været udset til at samle et flertal her halvanden måned efter, at svenskerne afholdt valg. Udfordingen er, at hverken den røde eller borgerlige blok kan mønstre et flertal uden mandater fra det indvandringskritiske Sverigedemokraterna, som ingen vil samarbejde med. (Ritzau).

Hackerangreb ramte Facebook hårdt. I september oplyste Facebook, at virksomheden var udsat for et stort hackerangreb. Nu er skadens omfang gjort. I alt har hackerne fået adgang til data hos 29 millioner Facebook-brugere. Facebook arbejder sammen med FBI om at finde personerne bag. (Reuters)

Fødevarestyrelsen har politianmeldt dansk fødevarevirksomhed. Producenten af kosttilskud Pharma Nord er mistænkt for lige lovlig kreativ markedsføring på grund af såkaldt sygdomsanprisning, som betyder, at man som producent hævder eller antyder, at en »fødevare kan forebygge, behandle eller helbrede menneskelig sygdom«. Det har nu fået Fødevarestyrelsen til at politianmelde Vejle-virksomheden. (JydskeVestkysten)
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også