Dette er en kommentar: FINANS bringer løbende kommentarer fra specialister og meningsdannere. Alle kommentarer er udtryk for den pågældende skribents egen holdning.
Debat

Coronakrisen har IKKE gjort mig til socialist

En politik med tilskud og statsstyring vil blot gøre underskuddet større og skubbe en enorm regning ind i børneværelset. Det er helt uansvarligt og totalt uretfærdigt over for den unge generation.

Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige.

Det er glædeligt, at antallet af indlagte med Corona er lavere end frygtet. Danskerne har gjort en stor indsats for at begrænse smitten og dermed tage presset af sundhedsvæsenet.

Det betyder, at sundhedsvæsenet nu kan begynde at få afviklet den pukkel af udskudte behandlinger og operationer, som har hobet sig op. Det betyder også, at vi har mulighed for hurtigere at komme tilbage til mere normale tilstande i samfundet.

Jeg og Nye Borgerlige har støttet regeringen i kampen mod Corona. Men vi kommer ikke til at støtte Mette Frederiksen, hvis hun med afsæt i krisen sammen med venstrefløjen vil føre Danmark og dansk økonomi i en rødere retning.

Jeg frygter virkelig, at når de røde bestemmer, vil politikerne blande sig i alt det, som de bør holde sig fra. Systemet kommer til at tage endnu mere af magten.

Hjælpepakker skal udfases: De store hjælpepakker til erhvervslivet skal udfases i takt med, at Danmark gradvist lukkes op igen. At have private virksomheder på offentlig støtte er en rædsom situation.

Hjælpepakkerne skal afløses af varige reformer, der sætter gang i hjulene, hjælper erhvervslivet til at skabe arbejdspladser og får væksten op i gear.

Regeringen er socialdemokratisk og har sit flertal med venstrefløjen. Det er derfor meget sandsynligt, at den økonomiske genopretningsplan, som regeringen vil fremlægge, vil ose langt væk af planøkonomi, statsstyring og tilskud.

Politikerne skal IKKE blande sig i alt: Jeg frygter virkelig, at når de røde bestemmer, vil politikerne blande sig i alt det, som de bør holde sig fra. Systemet kommer til at tage endnu mere af magten.

Politikerne skal erkende, at det ikke er dem, der kan skabe arbejdspladser. Politikerne kan skabe rammer, så det bliver attraktivt at investere i arbejdspladser.

Og en politik med tilskud og statsstyring vil blot gøre underskuddet større og skubbe en enorm regning ind i børneværelset. Det er helt uansvarligt og totalt uretfærdigt over for den unge generation.

Fem konkrete forslag: I Nye Borgerlige har vi fem konkrete forslag til en borgerlig kurs for en økonomisk genopretning efter Coronakrisen:

  1. Frigiv de indefrosne feriepenge
  2. Fjern afgifter på øl, vin og spiritus
  3. Halvér elafgiften for både private og virksomheder
  4. Sænk selskabsskatten til 10 pct., kapitalbeskatning til 25 pct. og fjern den kommunale dækningsafgift
  5. Lad landbruget bidrage til vækst gennem øget produktion og eksport

For at fastholde en udvikling, der understøtter øget velstand og høj beskæftigelse, skal den private sektor i en årrække fremover vokse hurtigere end den offentlige, så der skabes en sundere balance i økonomien.

Det bør ske gennem en kontinuerlig sænkning af skattetrykket. Det betyder også, at alle idéer om at beskatte danskerne og danske virksomheder hårdere for at nå et såkaldt klimamål, må skrinlægges.

Det er mit håb, at vi kan samles i de borgerlige partier om en borgerlig politik og få en gennemslagskraft i befolkningen. Det nytter ikke noget, at lederne af borgerlige partier forsøger sig som dårlige kopier af en socialdemokratisk statsminister.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.