Erhverv

Noma åbner igen - og den er blevet dyrere

En midlertidig lukning kostede to Michelin-stjerner. Nu slår Noma igen dørene op for dem, der har råd.

René Redzepi, medejer og chefkok på Noma. Foto: Joachim Adrian.

Det bliver dyrere at sætte sig til bords på en af Danmarks mest kendte og hæderkronede restauranter, Noma i København.

Restaurant Noma, der flere gange er blevet kåret som verdens bedste, lukkede tidligere på året sin restaurant for at flytte til en ny adresse på Refshaleøen. Og nu meddeler Noma, at den er klar til at åbne igen fra februar 2018.

Udover at ændre menuen har Noma skåret antallet af åbningsdage fra fem til fire dage om ugen.

»Derudover har vi også sat prisen på menuen op fra 2.000 kr. til 2.250 kr. Nomas styrke ligger i personalet; og vi har taget den beslutning for at kunne give vores medarbejdere større livskvalitet, både på og uden for arbejde,« skriver Noma på sin hjemmeside.

Prisen på 2.250 kr. er i øvrigt pr. person - og uden drikkevarer.

Den midlertidige lukning af Noma har medført, at restauranten har mistet sine to Michelin-stjerner. Der er dog tale om en teknikalitet, siger madeksperter, som peger på, at Michelin-guiden ikke vil risikere at sende folk til en lukket restaurant.

Noma er tre gange tidligere blevet kåret som verdens bedste restaurant, ifølge Restaurant Magazines' liste. Restauranten er ejet af bl.a. chefkok René Redzepi og af Claus Meyer.

I det seneste regnskabsår havde Noma et overskud på lidt over 300.000 kr.

Følg serien: 10 idéer, der kan ændre Danmark
Læs om 10 visionære iværksættere og deres idéer. I denne uge dækker FINANS fødevarebranchen, hvor vi ser på fordel og ulemper i forhold til de en af de idéer, som forsøger at bygge verdens med avancerede fødevareprinter.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også