Erhverv

Lego-arving hyrer »fra egne rækker« til at styre sit golfmekka

Næsten et halvt år efter det storstilede golfprojekt Great Northern skilte sig af med sin direktør, er der nu fundet en ny styrmand til projektet.

Thomas Kirk Kristiansen, Lego-familiens øverste repræsentant i legetøjskoncernen, har brugt et større trecifret millionbeløb på sit golfprojekt. Foto: Mathias Svold

Nordens nok mest imponerende og ambitiøse golfanlæg, Great Northern i Kerteminde, får snart ny adm. direktør.

For siden Great Northern, der er ejet af Lego-arvingen Thomas Kirk Kristiansen, i september valgte at ophæve samarbejdet med erhvervsprofilen Søren Vadmand, har det storstilede golfprojekt ledt efter en ny styrmand.

Han er nu fundet i form af John Ungermand, der har 27 års erfaring fra Lego-koncernen og har haft ledende stillinger i koncernens datterselskaber i Europa og Asien.

Bestyrelsesformand i Great Northern, Jesper Schmitz, kalder John Ungermand for en erfaren og empatisk leder, der kan motivere.

»Vi har haft et stærkt felt af ansøgere til jobbet og har i processen lagt stor vægt på netop lederegenskaber. Derudover kommer John med en relevant erfaring i at bygge et selskab op og skabe en organisationskultur, hvor alle på holdet bidrager med deres unikke viden og kompetencer,« siger han i en pressemeddelelse om den nye adm. direktør.

John Ungermand har rødder i Kerteminde og bor nu i området med sin familie, hvilket ifølge Jesper Schmitz også har spillet ind i valget af ham som ny mand i spidsen for Great Northern.

Selv kalder John Ungermand det nye job for en ønskeudfordring.

»Great Northern er et fantastisk anlæg, der er sat i verden for at skabe helt unikke oplevelser for alle gæster såvel på golfbanen som på hotellet og i restauranten. Det er en mission, jeg til fulde kan stå inde for, og som jeg glæder jeg mig til at bidrage til sammen med det dedikerede team af medarbejdere,« siger han.

John Ungermand begynder i jobbet den 5. marts.

Great Northern består af 27 golfhuller, træningsanlæg, restaurant, 15 hotelværelser, og i 2019 åbner der desuden spa og wellness på stedet.

Det vides ikke nøjagtigt, hvad Great Northern har kostet Thomas Kirk Kristiansen at bygge. Men fra projektet blev sat i gang i 2009, har han skudt over 250 mio. kr. i de selskaber, golfanlægget drives fra.

Selskaberne har de seneste år haft kæmpe millionunderskud.

Til gengæld kan Thomas Kirk Kristiansen glæde sig over, at Great Northern-anlægget har fået stor ros, siden golfbanen åbnede i juli 2017.

Den tidligere professionelle golfspiller Søren Hansen er blevet hevet ind som cheftræner på Great Northern. Han er udover Thomas Bjørn den eneste dansker, der nogensinde har spillet på det europæiske Ryder Cup-hold.

BRANCHENYT
Læs også