Erhverv

Endnu et luftfartsselskab går konkurs og aflyser alle flyvninger

Adria Airways i Slovenien har mandag indgivet konkursbegæring, og derfor er alle selskabets 20 fly nu parkeret.

Adria Airways er seneste luftfartsselskab i Europa som kollapser. Foto: Jure Makovec / AFP.

Rækken af luftfartsselskaber i Europa, som må standse flyvningerne og erklære sig konkurs, vokser. Denne gang er det Adria Airways i Slovenien. Det har bl.a. rute mellem København og Ljubljana med fem ugentlige afgange.

Selskabet oplyser mandag eftermiddag på dets hjemmeside, at der er indgivet konkursbegæring, da det er insolvent. Skifteretten i Kranj har nu ifølge meddelelsen tre dage til at gennemføre konkursen.

Selskabet oplyser dog, at alle flyvninger er indstillet. Og myndighederne i landet oplyser samtidig - ifølge flere nyhedsbureauer, at tilladelserne til selskabets flyvninger også er inddraget.

Adria Airways blev grundlagt i 1961 og har været del af Star Alliance sammen med bl.a. SAS og Lufthansa.

Selskabet var tidligere statsejet, men blev i 2016 solgt til det tyske investeringsselskab 4K. Adria Airways har 20 fly i dets flåde.

Selskabet har i en periode forsøgt at lave en redningsplan og haft aflyst flyvninger den seneste uges tid. Men planen lykkedes ikke inden en tidsfrist udløb. Heller ikke regeringen i Slovenien har villet hjælpe Adria Airways med 500 ansatte ud af kniben, så nu er konkursen på vej.

De seneste år er en række andre luftfartsselskaber måtte bukke under – bl.a. islandske Wowair, danske Primera Air, tyske Germania og britiske Monarch. For en uge siden gik den britiske rejsegigant Thomas Cook, som ejede en række fly, også konkurs.

Læs også
Top job