Erhverv

Jysk-familiens nye chef skal passe formuen og investeringerne

Jacob Brunsborg og familien bag Lars Larsen Group sætter en ny førstemand ind i holdingselskab med en omsætning på 31,5 mia. kr.

Jacob Brunsborg er bestyrelsesformand for Lars Larsen Group med detailkæden Jysk og en række andre selskaber. PR-foto.

Ejerfamilien bag Jysk ruster sig til at køre dens forretninger videre i samme tempo, som Lars Larsen stod for. Det sker med et par nye folk i toppen.

Lars Larsens søn Jacob Brunsborg har efter farens sygdom og død tidligere i år indtaget formandsposten i familieselskabet Lars Larsen Group, der udover Jysk består af en række andre selskaber.

Det fører nu til, at en ny direktør sættes i spidsen for investeringerne.

Den 56-årige revisor Jesper Lund, som hidtil bl.a. har været partner og medejer i PwC Danmark, træder den 1. februar ind som ny adm. direktør for Lars Larsen Group.

Jacob Brunsborg lægger vægt på, at Jesper Lund får flere kerneopgaver som ny chef for moderkoncernen. Han skal udvikle dens virksomheder og formue, men får også en anden, bunden opgave.

»Jesper Lund bliver samtidig ansvarlig for det fortsatte arbejde med at forenkle strukturen i Lars Larsen Group, som grundet mange år med vækst og udvikling er blevet meget kompliceret,« skriver Jacob Brunsborg i en udtalelse.

Investeringerne

Ud over Jysk-koncernen med over 2.850 butikker i 52 lande ejer familien bag følgende selskaber, som er en del af Lars Larsen Group:

• Ilva (møbelkæde)

• Bolia.com (møbler)

• Actona (produktion af møbler)

• Sengespecialisten (butikskæde)

• Scancom (havemøbler)

• Letz Sushi (restaurantkæde)

• Himmerland Golf og Spa Resort

• Backtee (golftøj)

• Eovondo (virksomhed inden for reklamekoncepter)

• Interior Direct (møbelleverandør til bl.a. hoteller).

• Garia (golfbiler)

• Ferdinand (hotel og restaurant i Aarhus)

• Vision Properties (ejendomme)

• Solid Leasing (biler)

Lars Larsen Group omsatte i det senest offentliggjorte regnskabsår for 31,5 mia. kr.

Netop gennem rollen som revisor har Jesper Lund haft indsigt i investeringsselskabet. Der har han og Jacob Brunsborg, som gennem en længere årrække har været en del af bestyrelsen i familieselskabet, lært hinanden at kende.

Jesper Lund overtager jobbet som adm. direktør fra den 63-årige Hans Henrik Kjølby, der har været en del af koncernen siden 1987. Han kørte gennem mange år parløb med Lars Larsen og har været kendt som dynekøbmandens højre hånd.

Før han i 2002 blev adm. direktør i holdingselskabet, havde Hans Henrik Kjølby bl.a. gennem en årrække posten som finans- og økonomidirektør.

Han fortsætter i familiekoncernen som bestyrelsesmedlem i flere af dens selskaber. Jacob Brunsborg udtaler, at han er glad for også på den måde fortsat at kunne trække på Hans Henrik Kjølbys viden og erfaring.

Detailkæden
  • Detailkoncernen Jysk har eksisteret siden 1979, da afdøde dynekøbmand Lars Larsen åbnede den første butik.
  • Driver flere end 2.800 butikker i 52 lande.
  • Koncernen har hidtil været delt i to selvstændige selskaber som netop nu slås sammen: Dänisches Bettenlager med butikker i de tysktalende lande samt Frankrig, Italien, Spanien og Portugal og Jysk Nordic, som ud over Skandinavien har det øvrige marked i Europa.
  • Dertil har Jysk butikker, som drives af lokale franchisetagere i lande, der ikke regnes som kernemarkeder for koncernen, gennem Jysk Franchise. Det er lige fra Island og Canada til bl.a. Thailand, Kuwait og Vietnam.
  • Jysk indgår i familiekoncernen Lars Larsen Group, der har stifterens søn, Jacob Brunsborg, som bestyrelsesformand.

Ansættelsen af Jesper Lund kommer kort efter, at Jysk-familien satte advokat Jesper Aabenhus Rasmussen, partner i advokathuset Kromann Reumert, ind som ny formand for Lars Larsens Jysk Fond. Der er Jacob Brunsborg næstformand. Fonden får en stemmeandel på én procent i familiekoncernen, mens de resterende 99 procent af såvel ejerskab som stemmer kommer til at ligge hos familien.

Med Jesper Lunds ansættelse fastslår Jacob Brunsborg, at holdet nu er sat til at fortsætte udviklingen af Lars Larsen Group. Ud over den nye chef i investeringsselskabet samt fondsformanden vil Jacob Brunsborg som familiens førstemand arbejde tæt sammen med Jan Bøgh, der er adm. direktør for hele Jysk-kæden.

Mens Lars Larsen også selv offentligt gerne tog del i f.eks. præsentation og regnskaber for detailkæden Jysk, overlader Jacob Brunsborg som ny formand dette til de ansatte chefer.

Til gengæld har han fuldt fokus på Lars Larsen Group - samtidig med at han understreger, at Jysk skal ekspandere som hidtil.

»Jeg kan forsikre alle om, at familien fortsat vil investere i virksomheden. Og at det fortsat vil være smidigt at tage de store beslutninger for virksomheden, fordi vi ikke har aktionærer eller andre, som vi skal spørge om lov,« udtalte Jacob Brunsborg for få uger siden til detailkoncernens personalemedie Go Jysk.

BRANCHENYT
Læs også