Erhverv

Michelin: Nyåbnet københavnsk restaurant får to stjerner

Mandag udgav Michelin en ny guide til restauranter i Norden.

Eric Vildgaard og Tina Kragh Vildgaard fra restaurant Jordnær. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Restaurant Alchemist på Refshalevej i København er blevet belønnet med to Michelinstjerner.

Hædren til restauranten, som genåbnede i sommeren 2019 og dermed ganske usædvanligt går fra nul til to stjerner i Michelin-guiden, blev offentliggjort ved mandagens uddeling af Michelinstjerner i Trondheim.

Restaurant Alchemist, der har Rasmus Munk i spidsen, har en mission om at slå hårdere til den gastronomiske gong end alle andre - bl.a. takket være en investering på ikke mindre end 100 mio. kr. fra Saxo Bank-stifteren Lars Seier Christensen.

»Det er vanvittigt. Jeg er meget stolt og taknemmelig,« lød det fra chefkokken, da han gik på scenen i Trondheim.

Derfor betegner medierne Alchemist som verdens vildeste restaurant, hvor tusindvis af mennesker står i kø for at betale 4.000 kr. for 50 serveringer inklusive vinmenu.  Jyllands-Postens anmelder gav i september Alchemist seks stjerner og kaldte restauranten for »et sansemættet drømmesyn ind i et originalt kulinarisk univers«.

Herunder kan du læse anmeldelsen af Alchemist:

Også restaurant Jordnær i Gentofte blev honoreret med to stjerner ved mandagens uddeling.

Restauranten i Gentofte, som Jyllands-Posten ligeledes har anmeldt med seks stjerner og en beskrivelse som »forbandet helstøbt gourmetmad i topklasse med klassiske franske reminiscenser og nynordisk takt og tone«, går dermed en stjerne op.

Herunder kan du læse anmeldelsen af Jordnær:

Restaurant Geranium i København beholder sine tre stjerner.

Der er blevet uddelt i alt 62 michelinstjerner til Norden i år. Sidste år fik 28 danske restauranter inklusive Færøerne i alt 35 Michelin-stjerner til deling i guiden.

De første danske michelinstjerner blev i 1983 givet til Kong Hans Kælder og La Cocotte i København. I 2015 kom andre danske byer også på kortet med stjerner til restauranter i Aarhus, og siden har andre danske landsdele, bl.a. Bornholm og Vestjylland, også fået stjernerestauranter.

Herunder kan du få overblikket over alle de danske Michelin-stjerner:

Her er de danske Michelinstjerner 2020

BRANCHENYT
Læs også