Erhverv

Jeff Bezos øremærker 10 milliarder dollars til klimakamp

Verdens rigeste mand vil give 7,7 pct. af sin formue til at bekæmpe klimaforandringer.

Jeff Bezos vil give 7,7 pct. af sin formue til en ny fond, der skal bekæmpe klimaforandringer. Foto: AP/Cliff Owen.

Verdens rigeste mand, Jeff Bezos, vil give 10 mia. dollar svarende til knap 68 mia. kr. til at bekæmpe klimaforandringer.

Det vil han gøre igennem en ny fond - Bezos Earth Fund - skriver Amazon-topchefen mandag aften på sin Instagram-profil, hvilket hurtigt blev opsnappet og rapporteret videre af amerikanske medier.

»Klimaforandringer er den største trussel mod vores planet,« skriver Jeff Bezos i opslaget og lidt længere nede:

»Vi kan redde jorden. Det kræver kollektiv handling fra både store selskaber, små selskaber, nationer, globale organisationer og individer.«

Jeff Bezos er vurderet til at have en formue på omkring 130 mia. dollar. Hans løfte om at give 10 mia. dollar svarer til omkring 7,7 pct.

Den nye fond begynder at give donationer til sommer, skriver han.

»Jeg vil arbejde sammen med andre og støtte både kendte og nye veje til at bekæmpe de frygtelige konsekvenser af klimaforandringer på den planet, vi alle deler,« lyder det.

Udmeldingen fra Jeff Bezos kommer efter pres fra de ansatte i Amazon, der ønsker, at virksomheden gør mere for at bekæmpe klimaforandringer.

Mere end 350 har blandt andet i januar skrevet under på, at selskabet bør gå efter at blive CO2-neutral i 2030, hvilket er 10 år før, at virksomheden har meldt ud, at den sigter mod.

Selskabet har derudover som mål, at virksomheden skal drives på 100 pct. vedvarende energi i 2030, og at alle selskabets køretøjer på det tidspunkt skal være elektriske.

BRANCHENYT
Læs også